Elektrisk Fiat Panda

Superbillig og barsk

Stigende priser og økende rente – flere bilprodusenter har små, billige elbiler på gang. Denne skal koste under 250 000 og kommer allerede neste år.

UTROLIG PRIS: - Den dagen jeg introduserer elektriske Panda, vil den få en utrolig pris, sa Francois i et intervju nylig. Bilen blir trolig svært lik denne prisvinnende konseptbilen. Foto Fiat
UTROLIG PRIS: - Den dagen jeg introduserer elektriske Panda, vil den få en utrolig pris, sa Francois i et intervju nylig. Bilen blir trolig svært lik denne prisvinnende konseptbilen. Foto Fiat Vis mer
Publisert

Stellantis, som blant annet består av Peugeot, Citroën, Opel og Fiat, planlegger en ny liten elbil som skal friste bilkjøpere som er på jakt etter å bytte til en billig bil. Nå letter Fiat-sjefen på sløret om at salgsstart ikke er langt unna:

- Den nye elbilen, som i første omgang vil bli markedsført som en Fiat, vil bli avduket i juli neste sommer og vil koste under 25 000 euro, eller 250 000 kroner når prisen på euro kommer tilbake på et mer normalt nivå. Det forteller Fiat-sjef Olivier Francois i et intervju med Bloomberg.

Bilen skal konkurrere med billig-modeller som Dacia Spring, som bygges i Kina, og nye Renault 5, som er klar allerede rundt årsskiftet.

NAKEN: Designet vil bli enkelt og nakent. Det samme med interiøret. Denne konsept-modellen er bare rundt 3,7 meter lang. Foto: Fiat
NAKEN: Designet vil bli enkelt og nakent. Det samme med interiøret. Denne konsept-modellen er bare rundt 3,7 meter lang. Foto: Fiat Vis mer

Som konseptbilen

Stellantis-gruppens Citroën planlegger å starte salget av den billige elbilen e-C3 tidlig neste år. Den skal bygges i Slovakia for å holde kostnadene nede. Målet er å kunne tilby billige biler til kunder som har fått en presset økonomi på grunn av stigende priser og økende renter. Dessuten for å stå imot de mange nye og rimelige bilmodellene som kommer fra Kina.

Foreløpig er det ikke veldig mye som er lekket ut om den nye, billige elbilen fra Fiat. Trolig vil den bli basert på den prisvinnende konseptbilen Centoventi, som Fiat viste fram for en tid tilbake. Den er designet for å kutte kostnadene til produksjon dramatisk.

KORT REKKEVIDDE: Den nye billig-bilen blir ingen rekkevidde-vinner. Fiat snakker om en rekkevidde på i overkant av 300 kilometer. For mange er det kanskje nok, nå som ladenettverket er godt utbygd. Foto Fiat
KORT REKKEVIDDE: Den nye billig-bilen blir ingen rekkevidde-vinner. Fiat snakker om en rekkevidde på i overkant av 300 kilometer. For mange er det kanskje nok, nå som ladenettverket er godt utbygd. Foto Fiat Vis mer

- Utrolig pris

Det betyr for eksempel at bilen vil komme i én utstyrsvariant. I stedet vil kundene kunne kjøpe komponenter som de enkelt kan skifte ut på egen hånd, slik som telefonholder på dashbordet, støtfangere og taktrekk i forskjellige farger.

Citroën e-C3, som blir en søstermodell til Fiats elbil, har et batteri på 29 kWt og skal kunne gi en rekkevidde på rundt 300 kilometer. Da Fiat presenterte sin konseptbil, lovet de opp til 310 kilometer rekkevidde.

- Den dagen jeg introduserer elektriske Panda, vil det bli den mest «nakne» versjonen noen gang, med en utrolig pris, sier Fiat-sjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.