Polestar 4:

Svensk pris avslørt

Er veldig nært lansering i Europa.

Svenske skattemyndigheter har avslørt prisen på Polestar 4 i Sverige. Foto: Pål Joakim Pollen
Svenske skattemyndigheter har avslørt prisen på Polestar 4 i Sverige. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

(Elbil24): I det norske markedet er det foreløpig bare én modell som tilbys fra Polestar, og det er den noe aldrende Polestar 2. Den har produsenten imidlertid solgt godt av – over 13.000 Polestar 2 ruller på norske veier.

I fjor ble bilen dessuten kraftig oppgradert, blant annet med forbedret rekkevidde, kraftigere motor og mer standardutstyr, som 360-kamera og trådløs mobillader.

3 og 4

Polestar holder det enkelt med produktnavnene – de to neste bilene ut av blokka blir Polestar 3 og Polestar 4. Polestar 3 er en ganske stor SUV, som går litt hånd i hånd med søstermodellen Volvo EX90. Den har allerede fått en pris i Norge og starter på 826.000 kroner.

SUV-kupéen Polestar 4 er allerede på markedet i Kina, og nå er det Europa og Australia som står for tur:

– Polestar 4 har blitt tatt veldig godt i mot i Kina, og det har vært en viktig milepæl for oss å starte opp og øke takten på produksjonen. Salget av vår SUV-coupé Polestar 4 vil begynne i Europa og Australia i løpet av de kommende ukene, sier administrerende direktør Thomas Ingenlath i en pressemelding.

Mangler bakrute

En spesiell detalj er at det ikke er noe bakrute på Polestar 4, så sladrespeilet benytter seg av et videokamera montert i bakkant på bilen.

Se den spesielle speilløsningen på Polestar 4. Vis mer

Løsningen lar blant annet Polestar strekke panoramaglasstaket godt forbi baksetepassasjerene. Les mer om bilen her:

Svensk pris avslørt

De svenske skattemyndighetene har oppdatert sine listepriser, som også inkluderer en del kommende modeller. Blant dem er nettopp Polestar 4.

Ifølge Alltomelbil vil Polestar 4 få en startpris på 700.000 svenske kroner i Sverige. Det gjelder da long range single motor-varianten. For utgaven med firehjulstrekk, long range dual motor, er startprisen på 760.000 kroner.

Det er ikke alltid så lett å «oversette» svenske priser til norske, men svenskene betaler i hvert fall moms fra første krone, og ikke bare på beløpet over 500.000 kroner som i Norge. Det utgjør med andre ord 125.000 kroner i ekstra moms i Sverige.

Legger vi på den norske vektavgiften, vil det være naturlig å anta at prisen kan havne 100.000 kroner lavere i Norge, og at Polestar 4 da vil starte på rundt 600.000 kroner når den kommer for salg her til lands.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.