Fjelloverganger:

Tar grep før påsken: - Her kan det være krevende å kjøre

Rekordmange nordmenn er ventet å legge ut på norgesferie i påsken. Nå utvider Statens vegvesen sin varslingstjeneste.

Værutsatte veier og vanskelige kjøreforhold kan by på store trafikale problemer når rekordmange nordmenn reiser på påskeferie. Statens vegvesen tredobler nå antall veier som er del av deres gratis varslingstjeneste. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Værutsatte veier og vanskelige kjøreforhold kan by på store trafikale problemer når rekordmange nordmenn reiser på påskeferie. Statens vegvesen tredobler nå antall veier som er del av deres gratis varslingstjeneste. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): NHO Reiseliv har varslet at rekordmange vil legge ut på norgesferie i påsken. Det innebærer at mange bilister vil ferdes på fjelloverganger og krevende, værutsatte veier.

Derfor har Statens vegvesen besluttet å utvide sin gratistjeneste som gir trafikantene sms-varsel på aktuelle strekninger.

- Rask beskjed om veiens status er viktig for at trafikantene skal få en god flyt i påsketrafikken, derfor utvider vi tjenesten, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i en pressemelding.

Denne Tesla-funksjonen har sine fordeler! Video: Øivind Lie Jacobsen / Elbil24 Vis mer

Tredobling

Vegvesenet tredobler nå antall veier der reisende kan få varsel rett i lomma ved kolonnekjøring eller stengt veg.

Tjenesten fra Statens vegvesen dekker nå over 100 værutsatte veier over hele landet.

Trafikanter kan abonnere gratis på sms-varsel på aktuelle værutsatte strekninger, og få umiddelbar beskjed om kong vinter byr på problemer. Varselet sier også hvor lenge forholdene vil vare.

Ikke bare fjellet

- Denne tjenesten er nå utvidet til å gi deg informasjon om vær- og kjøreforhold ikke bare over fjellet, men også på værutsatte veger spesielt langs kysten. Disse vegene kan være krevende å kjøre på, og du kan nå få rask beskjed når forholdene endrer seg, forteller vegdirektøren.

På nett kan reisende også klikke seg inn på live bilder fra webkameraer som viser forholdene på fjelloverganger i sanntid.

Tjenesten ble lansert i første versjon for 35 fjelloverganger før vinterferieukene. Nå er tjenesten utvidet til 107 veger over hele landet. Siden lansering er det sendt over 500.000.

Les mer om tjenesten her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.