Gøteborg:

Teknisk trøbbel på 1500 ladere

Men et plaster på såret er gratis lading i to parkeringshus.

TRØBBEL: 1500 ladepunkter som eies av kommunen i Göteborg virker ikke. Foto: Shutterstock / NTB
TRØBBEL: 1500 ladepunkter som eies av kommunen i Göteborg virker ikke. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): I et par uker har Gøteborg kommune hatt trøbbel med sine offentlige ladepunkter, så mange som 1500 i tallet.

– Stolpene ser ledige ut, men det kommer ingen strøm til bilen, sier kommunikasjonssjef Mia Malmstedt i Göteborg stads parkering til Sveriges Radio.

Ei har hun noe estimat på når problemet kan være løst. Siden det er sommerferie både i kommunen og hos leverandøren, kan det ta litt tid.

I mellomtiden har kommunen valgt manuelt å låse opp ladepunktene på to av de mest besøkte parkeringshusene i byen, på Heden og Liseberg sør. Der kan elbileiere nå lade gratis og da kun betale for selve parkeringa.

34 ladepunkter er å finne i parkeringshuset på Heden, som ble ferdigstilt i fjor høst. I parkeringshuset ved norgesfavoritten Liseberg, som stod klart så seint som i april, er det nærmere 1200 parkeringsplasser hvorav drøye 10 prosent av dem er ladeplasser, så altså rundt 120 ladepunkter.

Kjekt å vite om du har tenkt deg dit på tampen av sommerferien.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.