Veihjelp:

- Telefonene renner inn

- Gir batteriet dårlige muligheter for å lade seg opp igjen.

Før vintersesongen er det lurt å sjekke hvordan det står til med 12 V-batteriet i bilen. Sjekk hvor enkelt det gjøres med et billig multimeter! Vis mer
Publisert

I disse dager er det iskaldt vær i nærmest hele Norge, og mange risikerer å oppleve at bilen nekter å starte.

Forsikringsselskapet If opplyser om at det er mange som har hatt behov for veihjelp på grunn av det kalde været.

- Telefonene om veiassistanse renner inn. Det skyldes det kalde været, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet If, i en pressemelding.

Dette svekket batteriet

Ifølge forsikringsselskapet tærer kulda på startbatteriene.

- Dersom bilen ikke starter eller går tom for drivstoff eller strøm på veien, er det greit å vite at du har inkludert veihjelp hvis du har én eller annen form for kaskoforsikring på bilen. Dette gjelder alle forsikringsselskaper. Det er som regel en egenandel på noen hundrelapper, sier Clementz.

Han trekker også fram at det er flere ting man bør unngå for å slippe problemer:

- Småkjøring under én mil gir batteriet dårlige muligheter for å lade seg opp igjen, og blir det mange korte turer, svekker batteriet seg veldig. Det er heller ikke så lurt å la bilen stå ubrukt lenge, da tærer du på batteriet.

Husk dette

DinSide har tidligere skrevet om at vått vær eller kulde kan føre til dugg på innsida av vinduene i bilen, som både kan være irriterende og farlig.

Heldigvis finnes det enkelt et «triks» for å bli kvitt dugg.

På dashbordet i bilen din er det en liten knapp som gir mulighet til å resirkulere luften i kupeen. En kald vintermorgen vil man raskere oppnå varme i kupeen dersom man bruker denne knappen. Da stenges det for den kalde luften fra utsida av bilen.

Her får du alle tips om hva man bør ha liggende i bilen på vinteren.

Artikkelen er levert av DinSide.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.