Tesla-aksjen raste etter Musks Twitter-stunt

Kursen på Teslas aksjer raste mandag etter at et flertall av Elon Musks Twitter-følgere anbefalte ham å selge seg ned.

Elon Musk snakket ned kursen på sine egne Tesla-aksjer da han spurte sine Twitter-følgere om han burde selge. Foto: Matt Rourke / AP / NTB
Elon Musk snakket ned kursen på sine egne Tesla-aksjer da han spurte sine Twitter-følgere om han burde selge. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Musk la lørdag ut et spørsmål til sine 62 millioner Twitter-følgere om han burde selge 10 prosent av aksjene sine i Tesla, og søndag hadde et flertall stemt ja.

Utspillet kom etter at demokrater i Kongressen foreslo å øke skatten på USAs rikeste ved å sikte seg inn på aksjer, som normalt bare skattlegges når de selges.

Musk har tidligere kritisert forslaget, og lørdag gikk han igjen inn på temaet.

– Mye er sagt i det siste om at urealisert fortjeneste er en måte å unngå skatt på, så jeg foreslår å selge 10 prosent av mine Tesla-aksjer, skrev han.

Da avstemningen var over, hadde 58 prosent av de 3,5 millioner følgerne som svarte, stemt ja til spørsmålet, og Musk har lovet å godta resultatet, uansett hva det ble.

Ja-flertallet fikk konsekvenser for aksjekursen. Den endte ned 4,9 prosent etter å ha vært betydelig lenger ned i tidlig handel mandag.

(©NTB)

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.