Tesla-aksjen raste etter Musks Twitter-stunt

Kursen på Teslas aksjer raste mandag etter at et flertall av Elon Musks Twitter-følgere anbefalte ham å selge seg ned.

Elon Musk snakket ned kursen på sine egne Tesla-aksjer da han spurte sine Twitter-følgere om han burde selge. Foto: Matt Rourke / AP / NTB
Elon Musk snakket ned kursen på sine egne Tesla-aksjer da han spurte sine Twitter-følgere om han burde selge. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Musk la lørdag ut et spørsmål til sine 62 millioner Twitter-følgere om han burde selge 10 prosent av aksjene sine i Tesla, og søndag hadde et flertall stemt ja.

Utspillet kom etter at demokrater i Kongressen foreslo å øke skatten på USAs rikeste ved å sikte seg inn på aksjer, som normalt bare skattlegges når de selges.

Musk har tidligere kritisert forslaget, og lørdag gikk han igjen inn på temaet.

– Mye er sagt i det siste om at urealisert fortjeneste er en måte å unngå skatt på, så jeg foreslår å selge 10 prosent av mine Tesla-aksjer, skrev han.

Da avstemningen var over, hadde 58 prosent av de 3,5 millioner følgerne som svarte, stemt ja til spørsmålet, og Musk har lovet å godta resultatet, uansett hva det ble.

Ja-flertallet fikk konsekvenser for aksjekursen. Den endte ned 4,9 prosent etter å ha vært betydelig lenger ned i tidlig handel mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer