Ny generasjon ladere:

Tesla åpner ladested nummer 500

Først i sitt slag, men bare én av mange andre ladenyheter.

SUPERLADING: De nye V3-laderne skal kunne levere opp til 250 kW, selv med bil på stolpen ved siden av. Foto: Tesla
SUPERLADING: De nye V3-laderne skal kunne levere opp til 250 kW, selv med bil på stolpen ved siden av. Foto: Tesla Vis mer

Kampanjetilbud på Elbil24 PRO – kun 1 krone!

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Det har i en god stund vært snakket om de nye V3-laderne til Tesla, og i dag åpner den første. Den markerer samtidig åpningen av ladelokasjon nummer 500 for Tesla sin del. Laderen er satt opp på Teslas servicesenter, Park Royal, i London, der det til sammen blir åtte V3-ladere og åtte V2.

V3-laderne har en toppeffekt på 250 kW, en klar forbedring fra V2-laderne, som nå er oppgradert fra 120kW til 150 kW.

Likevel, det er fortsatt bilen som er begrensningen for de aller fleste, og foreløpig er det bare Model 3 som kan håndtere de høyeste effektene. V3-arkitekturen skal også ha fjernet behovet for at stolpene må dele effekt, og dermed få redusert ladefart når flere biler lader samtidig. Hvor høy effekt Tesla kan levere fra V3-laderne på sikt er ukjent, men det ligger i kortene at den kan økes.

CCS-ADAPTER: Tesla Model S og X må bruke et adapter for å lade på CCS-kontakt.
CCS-ADAPTER: Tesla Model S og X må bruke et adapter for å lade på CCS-kontakt. Vis mer

I Europa vil alle laderne støtte CCS-kontakten. Det vil samtidig være mulig å lade Model S og X ved hjelp av et CCS-adapter. Disse vil likevel ikke dra full nytte av de 250 kW som er tilgjengelig, men vil i det minste få alt den effekten de er i stand til å motta, selv om det skulle stå en annen bil og lade på naboplassen.

Laderen i London er som sagt lokasjon nummer 500, og med dette har Tesla faktisk satt opp i overkant av 4.700 ladepunkter, noe som i seg selv er imponerende. Men Tesla er ikke alene om å satse.

Nylig fortalte vi om E.On, som nå skal rulle ut eget nettverk over hele Europa. I midten av desember åpnet de sin første i Norge. Da på Dombås, og flere kommer til i raskt tempo.

19. desember ble det også kjent at Statkraft kjøper ut Agder Energi sine 47.5 prosent eierandeler i ladeselskapet Grønn Kontakt, og dermed tar full kontroll over selskapet.

-Dette posisjonerer Statkraft for vekst innenfor hurtiglading i Europa, hvor selskapet allerede er den største produsenten av fornybar energi, forteller selskapet i en pressemelding.

Alle disse nyhetene kommer bare en uke etter at EU-kommisjonens nye president, Ursula von der Leyen, foreslår at det skal bygges én million nye ladestasjoner i EU innen 2025. Dette viser at markedet ikke bare er i ferd med å forstå viktigheten av et godt utbygd ladenettverk, men også at det er villig til å gjøre noe med det.