Ny generasjon ladere:

Tesla åpner ladested nummer 500

Først i sitt slag, men bare én av mange andre ladenyheter.

SUPERLADING: De nye V3-laderne skal kunne levere opp til 250 kW, selv med bil på stolpen ved siden av. Foto: Tesla
SUPERLADING: De nye V3-laderne skal kunne levere opp til 250 kW, selv med bil på stolpen ved siden av. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Det har i en god stund vært snakket om de nye V3-laderne til Tesla, og i dag åpner den første. Den markerer samtidig åpningen av ladelokasjon nummer 500 for Tesla sin del. Laderen er satt opp på Teslas servicesenter, Park Royal, i London, der det til sammen blir åtte V3-ladere og åtte V2.

V3-laderne har en toppeffekt på 250 kW, en klar forbedring fra V2-laderne, som nå er oppgradert fra 120kW til 150 kW.

Likevel, det er fortsatt bilen som er begrensningen for de aller fleste, og foreløpig er det bare Model 3 som kan håndtere de høyeste effektene. V3-arkitekturen skal også ha fjernet behovet for at stolpene må dele effekt, og dermed få redusert ladefart når flere biler lader samtidig. Hvor høy effekt Tesla kan levere fra V3-laderne på sikt er ukjent, men det ligger i kortene at den kan økes.

CCS-ADAPTER: Tesla Model S og X må bruke et adapter for å lade på CCS-kontakt.
CCS-ADAPTER: Tesla Model S og X må bruke et adapter for å lade på CCS-kontakt. Vis mer

I Europa vil alle laderne støtte CCS-kontakten. Det vil samtidig være mulig å lade Model S og X ved hjelp av et CCS-adapter. Disse vil likevel ikke dra full nytte av de 250 kW som er tilgjengelig, men vil i det minste få alt den effekten de er i stand til å motta, selv om det skulle stå en annen bil og lade på naboplassen.

Laderen i London er som sagt lokasjon nummer 500, og med dette har Tesla faktisk satt opp i overkant av 4.700 ladepunkter, noe som i seg selv er imponerende. Men Tesla er ikke alene om å satse.

Nylig fortalte vi om E.On, som nå skal rulle ut eget nettverk over hele Europa. I midten av desember åpnet de sin første i Norge. Da på Dombås, og flere kommer til i raskt tempo.

19. desember ble det også kjent at Statkraft kjøper ut Agder Energi sine 47.5 prosent eierandeler i ladeselskapet Grønn Kontakt, og dermed tar full kontroll over selskapet.

-Dette posisjonerer Statkraft for vekst innenfor hurtiglading i Europa, hvor selskapet allerede er den største produsenten av fornybar energi, forteller selskapet i en pressemelding.

Alle disse nyhetene kommer bare en uke etter at EU-kommisjonens nye president, Ursula von der Leyen, foreslår at det skal bygges én million nye ladestasjoner i EU innen 2025. Dette viser at markedet ikke bare er i ferd med å forstå viktigheten av et godt utbygd ladenettverk, men også at det er villig til å gjøre noe med det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.