Tesla Supercharger

Tesla åpner Oslos største lynlader-stasjon

Blir Nordens største - og tilgjengelig for alle.

Foto: Paul Hennessy/NurPhoto
Foto: Paul Hennessy/NurPhoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Til høsten åpner Tesla det som blir Oslos største lynlader-stasjon i Aimo Park på Ullevaal Stadion. Det skriver Aimo Park i en pressemelding.

Lynlader-stasjonen vil bestå av 20 ladepunkter á 250 kW og vil være tilgjengelig for alle, ifølge Aimo Park. Det betyr at du kan lade elbilen din her enten det er en Tesla eller et annet merke.

Ettersom ladestolpene i Aimo Park er plassert innendørs, blir ladestasjonen den største av sitt slag i Norden. Tesla har videre lagt til rette for at antall ladepunkter kan økes i fremtiden.

Ny strategi

Det er langt fra overraskende at Tesla velger å tilgjengeliggjøre lynlader-stasjonen ved Ullevaal Stadion. Tesla har et av de aller største ladenettverkene i Europa, og fram til nylig var disse forbeholdt Teslas egne biler.

Tidligere i år valgte imidlertid det amerikanske teknologiselskapet å endre strategien og åpne de fleste av sine lynladere i Norge til samtlige elbilister med CCS-kontakt.

Elbil24 var til stede da Tesla åpnet sin ladestasjon på Nebbenes for alle elbiler. Vi var også blant de første som fikk teste løsningen. Her kan du se hvordan det gikk:

Elbil24 var til stede da Tesla åpnet sin ladestasjon på Nebbenes for alle elbiler. Vi var også blant de første som fikk teste løsningen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24 Vis mer

Gratis parkering

Aimo Park på Ullevaal Stadion ligger rett ved Ring 3 i Oslo og har enkel tilgang fra begge retninger på Ring 3.

Ullevaal Stadion P-hus har 600 p-plasser med 1 time gratis parkering, deretter mot avgift. Med andre ord koster det ingen ting å parkere så lenge du lader i under én time.

Aimo Park ser frem til å ønske elbilister velkommen:

- Som parkeringsselskap er Aimo Park fullt klar over at vi er en del av en større mobilitetskjede. Ingen parkerer for å parkere! Hos oss tilbys et spekter av mobilitetsløsninger og tilleggstjenester som bil og sykkeldeling, pakkeboks, bilpleie, sikker sykkelparkering og enkel tilgang til T-bane, trikk, buss og flybuss, skriver Aimo Park i pressemeldingen.

For full oversikt over Teslas åpne ladenettverk, les mer her.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.