Registreringsstatistikken:

Tesla bare på 10. plass i juli

Etter fem måneder på rad som salgsvinner, ble Tesla passert av flere i juli.

MEST POPULÆR: 975 nye ID.4-eksemplarer ble registrert i juli måned. Foto: VW
MEST POPULÆR: 975 nye ID.4-eksemplarer ble registrert i juli måned. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Fem måneder på rad, fra februar til juni, har Tesla Model Y vært Norges mest registrerte bil og nærmest virket ustoppelig.

Men med 195 nyregistreringer i juli, må Model Y nøye seg med en 10. plass på listen over de mest registrerte bilene sist måned, viser tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Der topper Volkswagen ID.4 (inkl GTX) med 975 nyregistreringer i juli (se topp 10-lista lenger ned).

Svak måned

Juli er tradisjonelt blant de svakeste månedene i året når man ser på nybilstatistikken, og 2023 er intet unntak, på tross av at svært mange forhandlere nå kjører ganske heftige kampanjer på en rekke modeller.

- Fortsatt er Tesla Norges mest populære nye personbil, men forspranget til de neste bilmerkene, Volkswagen og Toyota, ble mindre i løpet av juli. Mange bilmerker har hatt svært gode kampanjetilbud på enkelte bilmodeller, og vi ser av statistikken i juli at flere nybilkjøpere har kjent sin besøkelsestid, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Totalt ble det registert 6148 elektriske personbiler i den første måneden i årets andre halvår, som tilsvarer en markedsandel på 81,7 prosent av alle nyregistrerte personbiler. Rene bensin- og dieselbiler utgjorde 4,3 prosent av nysalget.

Det ble registert litt flere elbiler enn samme måned i 2022 (6092 registreringer), men færre enn juli 2021, der det ble registrert 6730 elbiler. Sammenlignet med måneden før er antallet omtrent halvert.

Under kan du se bilsalget måned for måned de siste årene. Hvert årstall kan trykkes på for å skjule/vise det aktuelle året.

Topp 10

Det var altså Volkswagen ID.4 det ble registrert flest av i juli. Under følger lista over de 10 mest registrerte elbilene:

Artikkelen er korrigert etter publisering ved å legge inn ID.5 på lista. Den er splittet mellom ID.5 og ID.5 GTX i OFVs statistikk. Dermed rykket Tesla ned til 10. plass, selv om tittelen opprinnelig sa 9. plass.

PS! Om vi tar med alle biler faller Tesla utenfor topp 10. Det ble nemlig registrert 305 Toyota RAV4 og 242 Toyota Yaris i juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.