Tesla med nye modeller

Tesla bekrefter: Har to nye modeller på gang

Den ene blir trolig den billigste i Tesla-garasjen.

IT'S A YOKE: Tesla Model S og X kommer nå med et helt nytt ratt. Det skaper ikke bare begeistring. Video: Elbil24.no Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Under Teslas nylige årsmøte for aksjonærer lettet den amerikanske bilprodusenten på sløret om fremtiden - både hva gjelder nye modeller og sjefen selv, Elon Musk.

For å ta det siste først. Det har blitt spekulert i at Musk ville trekke seg fra lederrollen i Tesla. Musk har som kjent kjøpt Twitter og flere Tesla-aksjonærer har vært bekymret for at arbeidet med mikrobloggtjenesten ville stjele for mye av tiden til Musk.

Nylig ble det imidlertid kjent at Musk vil overlate sjefsstillingen i Twitter til noen andre. Dermed kan han i større grad konsentrere seg om Tesla og deres fremtid.

Billigste Tesla?

I Tesla er planen å fortsette den voldsomme veksten. Det bekreftes nå at bilprodusenten har to nye modeller på gang. Ingen detaljer om de to modellene ble delt i møtet, men ifølge tidligere opplysninger er det snakk om én modell for Europa og én for Kina. Det skriver blant andre elbilen.se.

Selv om Tesla holdt kortene tett til brystet og ikke ville dele detaljer om de to kommende modellene, teaset de med en silhuett av en modell.

Det har i mange måneder vært rykter om en ny, mindre og rimeligere Tesla-modell - ofte kalt Model 2. Mye kan tyde på at det er nettopp denne elbilen det nå ble vist en silhuett av.

Om Model 2 blir en realitet, vil den bli Tesla hittil rimeligste modell. Det snakkes om en prislapp på rundt 25.000 dollar - eller rundt 270.000 kroner.

Blir dette Teslas billigste modell? Foto: Tesla
Blir dette Teslas billigste modell? Foto: Tesla Vis mer

Lover imponerende design

Der mange tar det for gitt at den ene av Teslas to kommende elbiler blir en mindre og rimeligere modell, er det foreløpig få spekulasjoner rundt den andre bekreftede modellen.

Ifølge Elon Musk vil imidlertid begge modeller imponere når det gjelder design og produksjonsprosess.

Elbil24 skrev nylig om Elon Musks tredje Master Plan. I den anledning viste vi til denne oversikten:

Foto: Tesla/YouTube.
Foto: Tesla/YouTube. Vis mer

Her ser det ut til at det er to nye biler i emning, slik Tesla nå altså bekrefter. En mindre modell - som altså trolig er Model 2 - og en markant høyere bil. Spør du oss, kan den muligens se ut som en ID. Buzz-konkurrent eller liknende. Dette blir selvsagt kun spekulasjoner

Det vi derimot vet, er at Teslas nye produksjonsprosess vil kreve mindre plass og gi mindre dødtid for dem som jobber med den.

I forbindelse med presentasjonen av Musks tredje Master Plan ble det hevdet at den fabrikken som skal lage Teslas neste elbil vil være halvparten så stor som den i Texas. Og at den likevel vil kunne levere like mange biler.

Teslas mål er å selge 5 millioner eksemplarer av hver av de to nye modellene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.