Tesla Superladere

Tesla bygger ladere i byene

-Vi skal øke utbyggingen dramatisk, forteller Elon Musk.

Tesla bygger ladere i byene
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Fra tidlig morgen var det gratis å lade på en Tesla Superlader. Da, som nå, var det kun biler fra Tesla som kunne lade der, og det er foreløpig ingen indikasjoner om at dette vil endre seg.

Tesla har tatt på seg en enorm oppgave med å bygge ut sitt eget ladenettverk, og fortsatt vil gi et konkurransefortrinn i flere år til.

De store Europeiske bilprodusentene har derfor gått sammen og dannet selskapet Ionity, som nå er i full gang med å bygge opp et parallelt ladenettverk, men disse er foreløpig bare i startgropa. Innen 2020 er omme skal de ha 400 ladere i drift fordelt utover hele Europa.

Fra gratis til betaling

Hovedtanken med utplasseringen av Tesla Superladere var til å begynne med å plassere dem mellom de store byene, for på den måten å sikre et ladenettverk for de lengre turene. Etter at Tesla for et par års tid siden la om til at nye Tesla-eiere må betale for superlading, har strategien endret seg.

Nå melder Elon Musk i en Twitter-melding at de skal intensivere utbygging av superladere også i byene.

DESTINASJONSLADERE: Tesla vil inn i borettslag og andre tettbebygde steder. Foto: Tesla
DESTINASJONSLADERE: Tesla vil inn i borettslag og andre tettbebygde steder. Foto: Tesla Vis mer

Dette melder han etter spørsmål fra en Tesla-eier, som lurer på hva de som ikke har lademulighet i borettslaget skal gjøre.

-Vi skal øke antall ladere i byer dramatisk, forteller Elon Musk, og legger til at de også skal gjøre avtaler med byggherrer om lokasjonsladere.

Full dekning i Europa

Som Donald Trump, er også Elon Musk en ringrev på Twitter. I en annen melding svarer han en Tesla-eier som savner bedre infrastruktur i Irland.

-Innen neste år (2019) skal dekningen av Europa være 100 prosent. Fra Irland til Kiev, fra Norge til Tyrkia, forteller Elon Musk.

Det amerikanske nettstedet Electrec er ikke like sikre, og presiserer at utbyggingen av ladenettverket har dabbet av i hastighet i det siste.

De regner med dette skyldes at Tesla skal gjøre ferdig tredje generasjon superladere, før utbyggingen fortsetter for fullt. Hvorvidt denne vil ha CCS-mulighet er også et interessant poeng, etter at det ble kjent at Tesla Model 3 bil leveres med støtte for CCS-ladere i Europa.

At Tesla kan starte utrulling av superladere i byene skyldes rett og slett at de har begynt å ta betalt.

Alternativet er at de hadde solgt bilene med gratis lading til all tid, noe som selvfølgelig ikke er rimelig å forvente, eller intensjonen fra Tesla i utgangspunktet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.