Bytter aksjer i kontanter:

Tesla casher inn

Selger aksjer for 21 milliarder kroner for å realisere kapital.

SELGER: Tesla velger å selge ordinære aksjer for å realisere kapital. Foto: Fred Magne Skillebæk
SELGER: Tesla velger å selge ordinære aksjer for å realisere kapital. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Tesla har opplevd en enorm verdistigning på børsen det siste halvåret. Fra å ha blitt verdsatt til rett under 180 dollar per aksje i juni, har prisen nå klatret til 818 dollar på det meste. I 11 strake uker har aksjen steget, uten en dipp, og veksten har gitt som sagt gitt enorm avkastning, både på kort som lang sikt.

Nå benytter Tesla den høye verdien til å cashe inn 2,3 milliarder dollar – tilsvarende 21 milliarder norske kroner.

Pengene skal hentes inn gjennom salg av ordinære aksjer, til tross for at Elon Musk under en telefonkonferanse nylig gjorde det klart at det ikke ga mening i å hente inn mer kapital på det nåværende tidspunktet, ifølge Bloomberg.

Organisk vekst

Ifølge Automotive News er det likevel flere investorer som mener at det er nettopp nå selskapet bør benytte muligheten for å realisere mer kapital gjennom ordinære aksjer, for dermed å ha midler til videre akselerasjon og skalering.

Det er ventet at selskapet kommer til å produsere over 500.000 biler i inneværende år, opp mer enn 35 prosent, ifølge samme nettsted.

Mye av denne produksjonsveksten kommer som et resultat av at Tesla har inntatt det kinesiske markedet og fått opp produksjonen av Model 3, i tillegg til å ha åpnet fabrikk i Shanghai. En fabrikk i Berlin er også på trappene, og de første trærne for å rydde området til fabrikken er allerede lagt i bakken.

I løpet av året skal de også rulle ut deres nye Model Y, en SUV-utgave av Model 3. Denne stilles det store forventninger til, ettersom markedet etterspør SUV fremfor sedaner. Pickup’en Cybertruck er også annonsert, men ligger lenger frem i tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.