Model S Plaid+

Tesla dropper ny toppmodell

Skulle få rekkevidde på 840 kilometer og 0-100 på under to sekunder.

KANSELLERT: Tesla Model S Plaid+ ville ha blitt modellens nye rekkeviddekonge. Nå er den kansellert. Skjermdump: Tesla.com
KANSELLERT: Tesla Model S Plaid+ ville ha blitt modellens nye rekkeviddekonge. Nå er den kansellert. Skjermdump: Tesla.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Denne høsten kommer Tesla Model S i oppgraderte utgaver, blant annet kommer den med tremotors topputgave med ekstreme ytelser, kalt Plaid.

Dropper ekstrem-ekstremutgaven

Også en versting-utgave kalt Plaid+ har blitt annonsert. Den skulle bli utstyrt med et batteri som skulle knuse det meste av konkurranse i markedet på rekkevidde, med hele 840 kilometer på fulladet batteri, senere modifisert til 837 kilometer.

I går kveld norsk tid meldte imidlertid Elon Musk på Twitter at Tesla har besluttet å kansellere Plaid+. Årsaken skal være at den vanlige Plaid-utgaven rett og slett blir vurdert som god nok:

Bilen er fortsatt tilgjengelig i Teslas kjøps-konfigurator, men lar seg ikke velge. Det står imidlertid fortsatt at versjonen ventes i 2022.

I etterkant av annonseringen går debatten hett i diverse kanaler på nettet, og det spekuleres blant annet i at årsaken er til kanselleringen er forsinkelser knyttet til produksjon av batteriet bilen skulle utstyres med.

Planen var nemlig at Plaid+ skulle få et nyutviklet batteri med større celler på 46 x 80 millimeter (mot dagens celler på 21 x 70 millimeter, som skulle gi 16 prosent økning i rekkevidden. Flere kilder, deriblant Insideevs.com, hevder at volumproduksjon av disse neppe vil være klart før om 12-18 måneder.

Potent nok?

Den vanlige Plaid-utgaven kan imidlertid bestilles, og den har også litt av hvert å by på under panseret.

Rekkevidden er oppgitt til 628 kilometer, målt etter EPA-standarden, som er tøffere enn WLTP som benyttes i Europa. Den er utstyrt med tre motorer på totalt 1020 hestekrefter, akselererer fra 0 til 100 på 2,1 sekunder og har en topphastighet på svimlende 322 kilometer i timen.

Prisene starter på 1.199.990 kroner. Plaid+ skulle startet på 1.499.990 kroner, altså med levering 2022.

Vi kommer tilbake med flere opplysninger så snart vi har dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.