Tesla Model X:

Tesla-eier må betale erstatning etter drøy påstand

Eieren må også publisere en beklagelse i lokalavisa.

Det var en Tesla Model X-eier som ble dømt til å beklage påstandene sine om fantombremsing. Illustrasjonsfoto: Elbil24/Aller Media.
Det var en Tesla Model X-eier som ble dømt til å beklage påstandene sine om fantombremsing. Illustrasjonsfoto: Elbil24/Aller Media. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tesla har hatt manges øyne rettet mot seg i Kina den siste tiden etter anklager om at bilene deres fantombremser. Tesla hevder at det pågår en agenda mot selskapet og at det hele startet med protester under Shanghai Auto Show.

Det anerkjente elbilnettstedet Inside EVs skriver at flere kinesere - og også enkelte medier - har jobbet hardt for å skade omdømmet til Tesla.

Anklagene om fantombremsing er foreløpig udokumentert i Kina og flere Tesla-eiere, influencere og medier har blitt dømt til å unnskylde seg overfor Tesla.

Tatt i å lyve

Fantombremsing innebærer at bilen bremser brått til tross for at det verken er hindringer i veibanen eller at føreren bruker bremsepedalen. Elbil24 har tidligere skrevet om at Tesla har fått amerikanske trafikkmyndigheter på nakken fordi bilene deres angivelig bråbremser uten forvarsel.

En av de siste i rekken som klager over noe liknende er en Tesla Model X-eier i Kina. Her har imidlertid saken tatt en annen vending: Eieren ble nemlig saksøkt av Tesla for ærekrenkelse. Tesla-eieren hevdet at han hadde opplevd problemer med bremsene og at bilen hans plutselig hadde bremset kraftig ned fra 100 km/t til 60 km/t.

Videre hevdet Tesla-eieren at han henvendte seg til Tesla med problemene, men at ingen tilbød ham hjelp. I retten la Tesla frem bevis på at selskapet hadde kontaktet eieren samme dag som den rapporterte hendelsen.

Tesla skal videre ha foreslått å undersøke den nevnte Model X-en, men dette skal eieren ha nektet. Ifølge Inside EVs viser rettsdokumenter at Tesla-eieren kom med inkonsekvente uttalelser i intervjuer og virket å ha til hensikt å skade Tesla gjennom feilinformasjon.

  • Har du sett denne?
SULTESTREIKET: En gruppe misfornøyde Tesla-kunder fra Norge gjennomførte en sultestreik i protest mot problemer de hevder de opplever med bilene - nå har de fått internasjonal oppmerksomhet. Video: KameraOne, ONS 2022, NRK. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Må beklage i lokalavisa

Tesla-eieren ble derfor dømt til å betale Tesla en erstatning på 10.000 renminibi - eller om lag 14.000 norske kroner.

I tillegg må Model X-eieren publisere et innlegg i lokalavisa hvor han beklager anklagene.

Den offentlige beklagelsen skal sørge for å få frem at anklagene var falske og at Tesla ble ærekrenket uten grunn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.