Tesla får ros fra uventet hold: - De har gitt oss en vekker

Bilmerke-sjefen er imponert over Tesla og mener elbilgiganten har sørget for at resten av bransjen har fått opp dampen.

Tesla selger enormt med elbiler i Norge. Her en Tesla Model 3 Performance. Foto: Fred Magne Skillebæk.
Tesla selger enormt med elbiler i Norge. Her en Tesla Model 3 Performance. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Du kan si hva du vil om Elon Musk, men ingen kan ta fra ham at han får ting til å skje. Og Tesla har virkelig fått ting til å skje på elbil-fronten.

Her i Norge har Tesla toppet salgslistene to år på rad. De har satt standarden ved å senke prisene betraktelig på sine mest populære modeller, og globalt er det ingen som tjener mer per solgte elbil enn Tesla. Her er de dessuten i særklasse.

Én av mange som lar seg imponere er Ferrari-sjef Benedetto Vigna. Vigna har latt seg intervjue av Bloomberg og legger ikke skul på at han er imponert over hva Musk og Tesla har fått til de siste årene.

- Det store bidraget Tesla har gitt bilindustrien? Det er en vekker. Ting pleide å skje for sakte, men Tesla har rystet bransjen og akselerert prosesser og beslutninger, sier Vigna til Bloomberg.

- Unik kjøreopplevelse

Vigna overtok som øverste sjef i Ferrari i september 2021. Selv om han gir Tesla kreditt for sin smidighet, understreker han også forskjellene mellom en Tesla og en Ferrari.

- Du har funksjonelle biler som har som mål å frakte folk fra A til B uten å forurense. Du bryr deg ikke om bilmerket, for det som virkelig betyr noe er at bilen frakter deg. På den andre siden har du biler som virkelig gir deg en unik kjøreopplevelse, som Ferrari, sier Vigna.

Benedetto Vigna i Ferrari. Foto: Jared C. Tilton/Getty Images/AFP
Benedetto Vigna i Ferrari. Foto: Jared C. Tilton/Getty Images/AFP Vis mer

I Norge gikk Tesla Model Y til topps på salgslistene i fjor. I 2021 var det Tesla Model 3 som toppet listene. Begge elbiler anses som folkelige modeller som gir god verdi for pengene. Eller for å bruke Vignas egne ord: Funksjonelle elbiler.

Hvor god verdi du får for pengene om du kjøper Ferraris først elbil, er foreløpig usikkert. Det som er sikkert er at Ferrari planlegger å avdekke sin første fullelektriske bil i 2025 - med mål om å få den på veiene i 2026.

25.10.22: Xpeng har nettopp vist fram en farkost som fungerer som en vanlig elbil på veiene, og som en drone i lufta. Video: Xpeng Vis mer

Luksusmerkene ser mot elbilmarkedet

Stadig flere luksus-bilmerker ser nå til elbilmarkedet. Rolls Royce planlegger å slippe sin første elbil mot slutten av 2023. Rolls Royce Spectre blir en svær doning med en forventet prislapp på over fire millioner kroner.

I 2025 er det ventet at Cadillac kommer med sin luksuriøse elbil kalt Cadillac Celestiq, en bil til minst tre millioner kroner. Vel så interessant er det at Cadillac allerede har det man kan kalle en funksjonell elbil på veiene - og som er veldig aktuell for Norge:

Cadillac Lyriq er en elektrisk SUV som har mye av det norske kjøpere ser etter, inkludert firehjulstrekk, god plass og et batteri på 100 kWh som skal gi rekkevidde på respektable 600 kilometer. Introduksjonsprisen i USA er på under 60.000 dollar (528.000 kroner) for utgaven med tohjulstrekk, og nå er det mye som tyder på at Cadillac Lyriq kommer til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.