Tesla flytter hovedkvarteret

Tesla flytter hovedkvarteret fra Palo Alto i California til Texas' delstatshovedstad Austin, ifølge grunnlegger Elon Musk.

Tesla flytter hovedkvarteret sitt til Austin i Texas. Selskapet utvider likevel produksjonen i California. Foto: Ben Margot / AP / NTB
Tesla flytter hovedkvarteret sitt til Austin i Texas. Selskapet utvider likevel produksjonen i California. Foto: Ben Margot / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet planlegger imidlertid å øke produksjonen ved fabrikken i California, sa Musk til aksjonærene torsdag.

– Det er vanskelig for folk å få råd til å kjøpe hus, og folk må regne med lang reisevei. Det er grenser for hvor store man kan bli i området, sa Musk, ifølge CNBC.

Musk har lenge uttrykt misnøye med California lenge. I fjor vår beskrev han koronarestriksjonene i delstaten som fascistiske og anklaget myndighetene for å krenke innbyggernes frihet.

Etter at selskapets fabrikk ble beordret stengt i tråd med lokale smittevernregler, truet han med å flytte den til Texas eller Nevada, og han hevdet at den er samfunnskritisk på grunn av de mange ansatte.

Senere flyttet han til Austin-området fra Los Angeles, der han hadde bodd i to tiår.

Det ga ham også skattefordeler. California er blant delstatene som skatter sine rikeste hardest, mens det i Texas ikke er noen inntektsskatt.

(©NTB)

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.