Tesla flytter hovedkvarteret

Tesla flytter hovedkvarteret fra Palo Alto i California til Texas' delstatshovedstad Austin, ifølge grunnlegger Elon Musk.

Tesla flytter hovedkvarteret sitt til Austin i Texas. Selskapet utvider likevel produksjonen i California. Foto: Ben Margot / AP / NTB
Tesla flytter hovedkvarteret sitt til Austin i Texas. Selskapet utvider likevel produksjonen i California. Foto: Ben Margot / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet planlegger imidlertid å øke produksjonen ved fabrikken i California, sa Musk til aksjonærene torsdag.

– Det er vanskelig for folk å få råd til å kjøpe hus, og folk må regne med lang reisevei. Det er grenser for hvor store man kan bli i området, sa Musk, ifølge CNBC.

Musk har lenge uttrykt misnøye med California lenge. I fjor vår beskrev han koronarestriksjonene i delstaten som fascistiske og anklaget myndighetene for å krenke innbyggernes frihet.

Etter at selskapets fabrikk ble beordret stengt i tråd med lokale smittevernregler, truet han med å flytte den til Texas eller Nevada, og han hevdet at den er samfunnskritisk på grunn av de mange ansatte.

Senere flyttet han til Austin-området fra Los Angeles, der han hadde bodd i to tiår.

Det ga ham også skattefordeler. California er blant delstatene som skatter sine rikeste hardest, mens det i Texas ikke er noen inntektsskatt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer