Pris på Tesla-ladestasjon

Tesla gir laderabatt til alle

Tesla utvider tilbudet til alle ladestasjoner – og til alle biler.

GIR RABATT: Lader du på en Tesla-Supercharger utenfor tidsrommet 16-20, koster det nå 10 prosent mindre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GIR RABATT: Lader du på en Tesla-Supercharger utenfor tidsrommet 16-20, koster det nå 10 prosent mindre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): For bare en måned siden åpnet Tesla for differensiert prising basert på når på døgnet man ladet.

Ordningen gjaldt på utvalgte stasjoner, var kun for Tesla-eiere og gav en rabattert pris per kilowattime mellom klokka 22 og 06.

Elbil24 var til stede da Tesla åpnet sin ladestasjon på Nebbenes for alle elbiler. Vi var også blant de første som fikk teste løsningen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24 Vis mer

Rimeligere 20 av 24 timer

Nå opplyser selskapet i en pressemelding at differensiert prising vil gjelde alle Teslas superchargere, og at det også vil gjelde for andre bilmerker enn Tesla. I tillegg er tiden med lavere priser utvidet kraftig.

Nå vil du nemlig få redusert pris om du lader bilen mellom klokka 20 og klokka 16, altså 20 av døgnets 24 timer. Tiden mellom 16–20, der det nok er flest som lader bilene, må man altså betale en noe høyere pris.

Varierende priser

I motsetning til mange andre ladeoperatører har ikke Tesla én felles pris for alle laderne, ikke en gang i samme strømregion, men setter prisen per Supercharger-stasjon.

Men som et gjennomsnitt for alle ladestasjoner, opplyser Tesla at prisene per kWt er henholdsvis 4,90 kroner (16-20) og 4,41 kroner (20-16).

Differensen på 49 øre utgjør altså 10 prosent av den høye prisen, så det er ganske nærliggende å tro at rabatten er skrudd til 10 prosent om du lader utenfor de nevnte ettermiddagstimene.

– Ved å lade når det er lavere belastning kan kundene lade til en gunstigere pris og redusere belastningen på det lokale kraftnettet. Tesla vil følge strømprisene og justere Supercharging-prisene mer regelmessig slik at kundene også kan dra nytte av lave strømpriser. Priser som gjelder er tilgjengelig på skjermen inne i bilen eller i Tesla-app for andre biler enn Tesla. Prisene er dynamiske og kan variere mellom stasjonene, heter det seg i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.