Tesla knuser rekord i Norge

Aldri før har så mange eksemplarer av én modell blitt registrert på en måned.

HØYT TEMPO: Tesla har pumpet biler ut i markedet i høyt tempo denne måneden, og har knust sin egen norgesrekord for registreringer i en enkeltmåned. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HØYT TEMPO: Tesla har pumpet biler ut i markedet i høyt tempo denne måneden, og har knust sin egen norgesrekord for registreringer i en enkeltmåned. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mens det er full brems hos mange av konkurrentene, er det gode dager hos Tesla: Så langt i mars er det blitt registrert over 6000 eksemplarer av Tesla Model Y. Aldri før har det blitt registrert flere eksemplarer av én modell i en enkeltmåned her til lands.

De voldsomme registreringstallene kommer i kjølvannet av at Tesla reduserte prisene kraftig på flere utgaver av Model Y og Model 3 i januar, samtidig som flere av konkurrentene justerte opp sine priser.

Den forrige rekorden var for øvrig på 5315 biler og ble satt i mars 2019. Den gang var det Tesla Model 3 som satte rekorden.

«Står i kø» inn Oslofjorden

I 2023 er det stort sett Model Y det dreier seg om for Tesla, men fortsatt registreres det en god del nye Model 3 også.

Legger vi til de nesten 400 nye eksemplarene av Model 3 som er registrert i mars, gir det Tesla en markedsandel på nesten 50 prosent denne måneden, ifølge Bilbransje24, som legger til at båtene med Tesla-leveranser står nærmest «i kø» inn Oslofjorden.

Fortsetter etter videoen

KOLLISJONSTESTER: Euro NCAP har kjørt Tesla Model Y gjennom omfattende kollisjonstester. Her ser du hvordan det gikk. Video: Euro NCAP Vis mer

De øvrige langt bak

Toyota, som også har en god måned, har en markedsandel på 10,9 prosent og er dermed på andreplass når fire dager gjenstår av måneden. Volkswagen følger deretter med 9,9 prosent. De øvrige merkene er foreløpig langt bak.

Elbil24 kommer tilbake med totaltallene for måneden 1. april.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.