Tesla krever ny behandling

Ble dømt i forliksrådet til å betale 30 norske Tesla-eiere 136.000 kroner hver. Selskapet ønsker en ny behandling av saken.

2013-2015: Dommen omfatter 30 Model S kjøpt i tidsrommet 2013-2015. På bildes ses en 2014-modell. Foto: Bjørn Eirik Loftås
2013-2015: Dommen omfatter 30 Model S kjøpt i tidsrommet 2013-2015. På bildes ses en 2014-modell. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

-Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

Tesla ble dømt i forliksrådet til å betale 30 norske Tesla-eiere 136.000 kroner hver. Selskapet ønsker en ny behandling av saken.

En programvareoppdatering gjorde at en del Tesla-eiere med biler kjøpt mellom 2013 og 2015 opplevde dårligere batteritid og kapasitet.

30 av eierne tok saken til forliksrådet og krevde erstatning eller at batteri- og ladekapasiteten gjenopprettes til nivået den var før oppdateringen.

Tesla ga ikke tilsvar til forliksklagen og møtte heller ikke opp i forliksrådet, som dermed avsa en fraværsdom i klagernes favør.

- Klagemotparten har ikke gitt tilsvar innen utløpet av fristen. Det er heller ikke opplyst eller sannsynliggjort at klagemotparten har gyldig fravær. Klageren har krevd fraværsdom, heter det i dommen.

Tesla valgte først å forholde seg taus til dommen, men uttalte nylig til Tek.no at de vil begjøre saken behandlet på nytt.

- Det som har skjedd, er at vi ikke har vært kjent med forliksklagen eller tilsvarsfristen, og forliksrådet avgjorde derfor dessverre saken i en fraværsdom. Vi er ikke enige i konklusjonen og har begjært saken oppfrisket for å få den behandlet på en ordentlig måte, sier Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til nettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.