Tesla-kuttene: Slik påvirkes leveringstiden

Tesla har kuttet kraftig i prisene på Tesla Model Y og Model 3. De som venter på nye biler, behøver imidlertid ikke vente særlig lenge.

POPULÆR: Tesla Model Y var Norges klart mest registrerte elbil i 2022. Mye tyder på at også 2023 blir et bra år for Tesla, etter omfattende priskutt. Faksimile: Tesla.com
POPULÆR: Tesla Model Y var Norges klart mest registrerte elbil i 2022. Mye tyder på at også 2023 blir et bra år for Tesla, etter omfattende priskutt. Faksimile: Tesla.com Vis mer

Tesla holder som vanlig kortene tett til brystet, men de siste dagene har en rekke medier meldt om at antall bestillinger har økt kraftig etter at bilprodusenten nylig kuttet prisene kraftig i flere markeder.

I enkelte kinesiske regioner skal man ha opplevd en femdobling i antall bestillinger, nærmest over natten. Kilder tett på Electrek har samtidig rapportert om rekorder i antall bestillinger i Nord-Amerika.

Tesla har imidlertid ikke bekreftet noe av dette.

Inntil 120.000 før avgifter

I Norge ble prisene på Model Y kuttet med inntil 120.000 kroner før avgifter. Dette var allerede Norges desidert mest registrerte bil de siste månedene, så det vakte naturligvis stor oppmerksomhet også her til lands.

Også Model 3 fikk kraftige priskutt, men denne modellen har det siste året havnet veldig i skyggen av Model Y og mye omtalte konkurrenter som VW ID.4, Hyundai Ioniq5 og Skoda Enyaq.

Uansett hva som har vært Teslas motiv, har det skapt utfordringer for alle konkurrentene som ønsker å ta opp kampen om bilkundene.

Slik er leveringstiden akkurat nå

Men hva har skjedd med leveringstidene? Svært lite, i hvert fall hvis man skal tro Teslas egne estimater. Da Elbil24 skulle sjekke leveringstiden mandag i Teslas konfigurator, var anslått leveringstid februar - mars på samtlige utgaver av Model 3 og Model Y med standardpakker.

For halvannen uke siden ble det anslått januar - mars, og forskyvningen kan like gjerne ha med å gjøre at januar måned snart er over.

Lange leveringstider er for øvrig noe mange har måttet forholde seg til de siste årene, og leveringstider på opp mot ett år er ikke uvanlig. Det finnes imidlertid unntak, og en del av de kinesiske utfordrerne forteller om god tilgang på biler med rask levering.

Denne saken er riktig nok fra november, men gir deg en god pekepinn på hvilke aktører som kan levere raskt, også i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.