Tesla med rekordoverskudd

Tesla gikk med 9,7 milliarder kroner i overskudd i andre kvartal, noe som er selskapets første kvartalsvis overskudd på over 1 milliard dollar.

Foto: AP Photo/David Zalubowski
Foto: AP Photo/David Zalubowski Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Overskuddet økte fra i underkant av 104 millioner dollar – som tilsvarer 920 millioner kroner – i samme periode i fjor. Omsetningen ble nesten doblet i perioden og endte på nær 12 milliarder dollar, eller 105 milliarder kroner.

Bilprodusenten produserte mer enn 206.000 biler i løpet av perioden og leverte vel 201.000. Det er også ny rekord for elbilprodusenten.

Tesla gjentok i kvartalsresultatet prognosen for 2021 og viser til at selskapet over flere år forventer å oppnå 50 prosent årlig vekst i billeveransene.

– I noen år vokser vi trolig raskere, noe vi forventer skjer i 2021, opplyser bilprodusenten.

Tesla signaliserer samtidig at selskapet ikke de er immun mot mangel på databrikker, battericeller og andre deler som har tvunget General Motors, Ford og andre bilprodusenter til å kutte i produksjonen. Derfor blir den mye omtalte trekkvognen, del av selskapets satsing på lastebiler, utsatt til en gang neste år. Den ble lansert i 2017.

– Med rekordhøy etterspørsel globalt, vil tilgangen på deler ha stor innvirkning på hvor mye vår leveranse kan vokse resten av året, heter det fra Tesla.

Selskapet viser til framgang med fabrikken i Tyskland og i Texas i USA som skal produsere Model Y-biler senere i år. Produksjonen i Kina gikk godt trass i mindre leveranseproblemer, ifølge bilprodusenten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.