Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?
(Elbil24): I august i fjor twitret Elon Musk den famøse meldingen om at han ønsket å privatisere Tesla til en verdi på 420 dollar per aksje. Dette i en tid den faktiske prisen lå på 380-tallet. Elon hadde sett seg lei på en svært volatil verdisetting av aksjen, og ville ha arbeidsro ved å gjøre selskapet privat. Så langt, helt greit. Beklageligvis gjorde han en tabbe ved å si at finansieringen av den nevnte privatiseringen var i boks.

Tesla-aksjen i sommertrøbbel
Dette medførte ikke riktighet, og både Tesla og Elon Musk fikk sine respektive bøter på 20 millioner dollar hver for å ha påvirket kursen med uriktige opplysninger. Elon måtte i tillegg si fra seg vervet som styreformann i tre år.
Siden gikk det bare nedover, helt til Tesla nådde det laveste nivået i løpet av 2019, med en pris på 178.97 dollar per aksje, 3. juni i år. Dette var et nivå vi må tilbake til 2014 for å finne maken til. Men så var det den nevnte volatiliteten da, svingningene i aksjekursen. For noen svingninger liker Elon Musk antagelig bedre enn andre, som nå.

Storeslem for Tesla Model 3
Aksjen har nemlig brutt opp, og overgår nå nivået på de 420 dollar han sa han skulle privatisere til. I skrivende stund er Tesla priset til 427 dollar per aksje. Dette er over en dobling siden årets laveste nivå, 3.juni, da aksjen var nede i 178,97 dollar.
"Høy" på Tesla-aksjer
Da Musk annonserte privatiseringen hadde han for ikke lenge siden sittet og røyket marihuana for åpent kamera. Det ble derfor spekulert om prisen på 420, som er et slanguttrykk i cannabis-kulturen, hadde en sammenheng.
Heller ikke dette lot Elon Musk gå forbi i stillhet, og viste seg fra den humoristiske siden da han nylig igjen twitret, denne gangen med meldingen om at Tesla-aksjen var så "høy".
Veddemålet
Ikke alle mener prisingen av Tesla er substansiell. Finansmannen Jan Petter Sissener er en av de som har veddet mot Tesla i lengre tid. Og han innrømmer at det koster, etter den siste tids oppgang.

Elon Musk: - Her skal vi bygge den nye fabrikken
– Den oppgangen skjønner jeg ikke noe av. Det er helt fjernt, sier porteføljeforvalter Jan Petter Sissener, til E24.
Ved å vedde mot, eller shorte, så satser man på nedgang fremfor oppgang. Når det da blir oppgang i stedet, så taper man penger. Sissener har et betydelig papirtap på Tesla, men bedyrer til E24 at han skal tjene penger på å shorte Tesla-aksjen.
Det kan være at dette er blitt en prestisjekamp for Sissener, for hans standhaftige mening om prisingen av Tesla har fått stor oppmerksomhet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.