Tesla Supercharging:

Tesla øker ladeprisene

Skal bruke pengene til ytterligere utbygging.

ØKER PRISENE: Tesla øker nå prisene for superlading, vil vil i praksis fortsatt være markedets rimeligste på lynlading. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
ØKER PRISENE: Tesla øker nå prisene for superlading, vil vil i praksis fortsatt være markedets rimeligste på lynlading. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Tidligere i januar kunne Elbil24 melde at Tesla skal bygge ut ladenettverket sitt kraftig. Bare i Norge skal de øke dagens 71 lokasjoner med ytterligere 32 ladelokasjoner. Dette er en kapitalkrevende operasjon, men vi har tidligere fått til svar at prisene for lading skulle forbli som de var. Til nå.

Fra sikkert hold erfarer vi nå at Tesla akter å skru opp prisene per kilowatt-time, fra det som til nå har vært markedets rimeligste, med 1,70 per kWh.

På forespørsel bekrefter Tesla Norge nå at de fra tirsdag 2. februar justerer prisene opp til 2,57 per kWh, med noen lokale avvik. Tidlige biler med fri superlading beholder naturligvis sin opprinnelige avtale.

- Bare i Norge er det i dag 1006 ladestolper, og vi kommer til å bygge ut betydelig i år. Prisendringen gjennomføres for å gjenspeile den betydelige investeringen Tesla gjør for å sikre pålitelig og brukervennlig ladeinfrastruktur langs alle viktige reiseruter, forteller Even Sandvoll Roland i Tesla Norge til Elbil24.

PRISØKNING: Å bygge ut 32 nye ladelokasjoner, i tillegg til dagens 71, er kapitalkrevende forteller Eivind Sandvoll Roland i Tesla Norge. Foto: Henrik Skolt / NTB
PRISØKNING: Å bygge ut 32 nye ladelokasjoner, i tillegg til dagens 71, er kapitalkrevende forteller Eivind Sandvoll Roland i Tesla Norge. Foto: Henrik Skolt / NTB Vis mer

Utbyggingen vil også skje i mer bynære strøk, og Tesla beveger seg dermed bort fra filosofien om at superlading i hovedsak skal være for langturene, men også tilby lademulighet for de som ikke har mulighet for lading hjemme.

Nylig ble det også kjent at Tesla akter å slippe biler fra andre produsenter til ladestolpene sine. Dette vil etter alt å dømme være mer basert på invitasjon, eller avtale med den enkelte produsent, for lite tyder på at Tesla har til hensikt å starte med ladebrikker eller annen form for betalingsløsning. I så tilfelle vil det kreve en tilsvarende løsning for de merkene som ønsker å benytte Tesla sitt nettverk, som Tesla selv benytter i dag.

- På dette tidspunktet kan vi ikke gå ut med mer informasjon enn det Elon Musk allerede har meddelt på Twitter. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere i år, forteller Roland om dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.