Tesla Model Y:

Tesla øker prisene på Model Y - se de nye prisene her

Tesla Model Y er Norges soleklart mest populære bil - blant annet på grunn av prisen. Men nå blir samtlige Model Y-versjoner dyrere.

Tesla Model Y er registrert i nærmere 20.000 nye eksemplarer i Norge hittil i år. Foto: Steinar André Danielsen.
Tesla Model Y er registrert i nærmere 20.000 nye eksemplarer i Norge hittil i år. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tesla Model Y ble Norges soleklart mest solgte elbil i 2022 og cruiser nå inn til nok en overlegen førsteplass på registreringsstatistikken.

Hittil i år er det registrert 19.769 nye Model Y her til lands. Til sammenlikning er det registrert kun 5680 nye eksemplarer VW ID.4, som i skrivende stund er nummer to på 2023-lista.

Det betyr altså at Model Y nesten er fire ganger så populær som neste modell. Den voldsomme dominansen henger åpenbart sammen med at Tesla senket prisene kraftig på Model Y tilbake i januar. Prisjusteringen sendte sjokkbølger i bransjen og dannet grunnlaget for det som har blitt en maktdemonstrasjon av et år for Teslas billigste SUV.

Øker prisene

Nå har imidlertid Tesla økt prisene på bestselgeren. Prisøkningene er ikke voldsomme, men samtidig store nok til at enkelte kanskje ikke kan eller vil ta seg råd til den populære SUV-en.

Her ser du prisøkningene:

  • Tesla Model Y med bakhjulsdrift har gått opp i pris fra 431.844 til 451.844 kroner. Det gir en prisøkning på eksakt 20.000 kroner.
  • Tesla Model Y Long Range har gått opp i pris fra 517.719 til 541.927 kroner. Det gir en prisøkning på 24.208 kroner.
  • Tesla Model Y Performance har gått opp i pris fra 561.125 kroner til 586.215 kroner. Det gir en prisøkning på 25.090 kroner.
Vi har fått vår første kikk på Tesla Model 3. Her kan du se bilen både inn- og utvendig. Vis mer

Ingen oppgradering til Norge

Samtidig som Tesla nå øker prisene, har flere konkurrenter kjørt på med kampanjepriser i det siste - nettopp for å kunne konkurrere med Tesla. Sånn sett blir det spennende å se i hvilken grad Tesla-prisøkningene påvirker Model Y-salget i Norge - om det i det hele tatt får noe å si.

Om du ikke bryr deg om prisøkningene, men likevel vurderer å kjøpe Model Y, bør du lese denne saken:

Om du allerede eier en Model Y, er prisøkningene gode nyheter for deg. Da kan du også kose deg med denne artikkelen, som gir gode tips til å utnytte bilen maksimalt:

Tesla har oppgradert Model Y i Kina, blant annet med bedre akselerasjon for bakhjulsdrift-utgaven, men oppgraderingene har foreløpig ikke funnet veien til Norge.

Teslas øvrige modeller 3, S og X har uforandret pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.