Tesla-overskudd for første gang

Tesla gikk med overskudd i fjor, for første gang i selskapets historie. Men aksjekursen falt da siste kvartal ikke levde opp til analytikernes forventninger.

Tesla sikret seg overskudd for første gang i fjor. Men analytikerne ble skuffet over siste kvartal. Foto: David Zalubowski / AP / NTB
Tesla sikret seg overskudd for første gang i fjor. Men analytikerne ble skuffet over siste kvartal. Foto: David Zalubowski / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020-overskuddet havnet på 721 millioner dollar og gjenspeiler selskapets økte produksjon og leveranser av biler, til tross for coronakrisen.

Året før fikk Tesla et underskudd på 862 millioner dollar.

For fjerde kvartal var overskuddet på 270 millioner dollar, en oppgang fra 105 millioner dollar i tilsvarende kvartal 2019. Omsetningen i samme periode steg 45,5 prosent fra siste kvartal året før, til 10,74 milliarder dollar.

Men fjerde kvartal levde ikke opp til analytikernes forventninger. De så for seg en inntjening på 1,01 dollar per aksje, ikke 0,24 dollar per aksje, ifølge Thomson Reuters.

Wall Street sendte aksjen nesten 5 prosent ned i etterhandelen onsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.