Tesla Roadster 2: Tidenes verste forsinkelse?

Den ble vist i 2017 og skulle gått i produksjon i 2020. Nå er produksjonen utsatt til tidligst fjerde kvartal 2024.

TESLA ROADSTER 2: Kan bli en av historiens mest forsinkede modeller. Foto: Tesla
TESLA ROADSTER 2: Kan bli en av historiens mest forsinkede modeller. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Tesla opplever eventyrlig suksess med to av sine bilmodeller for tiden. Model Y ble verdens mest solgte bil - uansett drivlinje - i første kvartal 2023. Også Model 3 var inne på topp 10.

Og det er disse to modellene som for tiden stjeler mesteparten av fokuset hos verdens mest populære elbilprodusent. Tesla Model S og X har riktig nok kommet i nye utgaver, men interessen for disse premium-modellene er langt mindre enn den en gang var.

Samtidig forventes det at Tesla snart skal vise en billigere elbil, som kanskje blir hetende Model 2 - og forventningene til den blir neppe noe mindre enn for de to eksisterende volum-modellene.

Oppi det hele er det mange som lurer på hva som skjer med Cybertruck og andre generasjon Roadster - to spesielle biler som har blitt utsatt gang på gang. Rapporter fra Musk & Co kan imidlertid tyde på at en versjon av Cybertruck myntet på det amerikanske markedet er nært forestående.

Verre er det med Roadster 2.

Tesla Roadster 2. Foto: Tesla

Ekstreme ytelser - og høy pris

Roadster 2 er ventet å bli en bil med ekstreme ytelser, med dreiemoment på 10.000 newtonmeter, 0-100 kilometer i timen på 2,1 sekunder og topphastighet på over 400 kilometer i timen. Og rekkevidden? 1000 kilometer.

Bilen vil ha plass til fire, og naturligvis ha drift på alle fire hjul.

I Norge må du i skrivende stund ut med 409.000 kroner for å reservere et eksemplar. Vel å merke er dette bare en liten del av totalsummen, som foreløpig ikke er kjent. Mange forventer at prisen vil starte på over 2 millioner norske kroner.

Fortsetter etter videoen

IT'S A YOKE: Tesla Model S og X kommer nå med et helt nytt ratt. Det skaper ikke bare begeistring. Video: Elbil24.no Vis mer

I det blå?

Den elektriske sportsbilen ble vist fram allerede i 2017, og skulle egentlig gått i produksjon i 2020. Siden har den blitt utsatt flere ganger. Og nå ser situasjonen langt fra lys ut for deg som går rundt og venter på ditt eksemplar.

I en tale på Twitter Spaces nylig, innrømmet Elon Musk at det ikke er noe som taler for en nært forestående produksjonsstart for sportsbilen som har vært mulig å reservere i hele 6 år allerede. Siste nytt er at produksjonsstarten foreløpig er utsatt til fjerde kvartal 2024. Og da ser vi neppe mange biler på veiene før tidligst 2025.

Flere medier begynner nå å tvile på om bilen i det hele tatt kommer i produksjon i Q4 2024 eller om rekken at utsettelser vil fortsett ut i evigheten. Insideevs mener for eksempel at Tesla virker å bry seg mindre og mindre om premiumsegmentet, og at høyt volum og høy fortjeneste ser ut til å være det klart viktigste i den leiren for tiden.

Vi følger uansett utviklingen, og vil naturligvis komme med flere detaljer om Roadster 2 så snart vi vet mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.