Tesla saksøker norske kunder

Vil ikke betale erstatning til kunder som opplever tregere lading.

SØKSMÅL: Tesla er dømt til å betale 31 eiere av Model S 130.000 kroner hver. Nå har de tatt ut stevning mot eierne for å slippe å betale. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
SØKSMÅL: Tesla er dømt til å betale 31 eiere av Model S 130.000 kroner hver. Nå har de tatt ut stevning mot eierne for å slippe å betale. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Høsten 2021 ble Tesla dømt i forliksrådet til å betale 130.000 kroner til 31 norske Tesla-kunder, som opplevde at bilene deres plutselig begynte å lade vesentlig tregere ved selskapets superchargere.

Dette var andre gangen Tesla tapte saken i rettsapparatet, første gang var i mai samme år, men da møtte ikke Tesla opp.

Dette er saken

Begrensningen i ladehastighet skal ha skjedd etter en programvareoppdatering som kom i 2019, og gjaldt Tesla Model S kjøpt i perioden 2013 til 2015.

Bilprodusenten innrømte i forliksrådet at ladehastigheten ble marginalt redusert etter denne oppdateringen, men begrunnet dette med at reduksjonen ble gjort for øke batteriets, og dermed også bilens levetid. Eierne ble ikke informert om dette på forhånd.

Tesla hevdet videre at kundene ikke hadde krav på noe gitt lademønster, men tapte altså likevel i forliksrådet.

Ruster Tesla Model 3 mer enn andre biler? Se hva vi fant da vi plukket bilen fra hverandre. Vis mer

Tar ut stevning

Bilprodusenten var imidlertid raskt ute og sa at de ville anke, og nå har de tatt ut stevning mot de 31 kundene for å slippe å betale, skriver DN (saken er bak betalingsmur).

Saken kommer opp til behandling på nyåret, og det blir altså tredje runde i rettsvesenet.

Flere har kastet seg på

Siden dommen i forliksrådet har imidlertid ytterligere 87 Tesla-eiere kastet seg på, så potensielt risikerer Tesla å måtte betale erstatning til 118 bileiere, dersom de skulle tape på nytt, skriver avisen. Det betyr en samlet erstatningssum på 15 millioner kroner.

Tesla har ifølge DN valgt ikke å kommentere saken overfor media.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.