Tesla saksøkes

Tesla saksøkes etter hundrevis av klager

Mange ansatte har rapportert om rasediskriminering ved en av Tesla-fabrikkene i California.

Det er ved denne fabrikken i Fremont i California ansatte skal ha blitt utsatt for rasisme og diskriminering, ifølge et søksmål fra DFEH. Foto: Ben Margot / AP Photo / NTB
Det er ved denne fabrikken i Fremont i California ansatte skal ha blitt utsatt for rasisme og diskriminering, ifølge et søksmål fra DFEH. Foto: Ben Margot / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Både ledere og medarbeidere skal ha brukt rasistiske uttrykk, og ikke-svarte arbeidere skal ha fått fordelaktig behandling på bekostning av sine svarte kolleger, ifølge søksmålet.

The California Department of Fair Employment and Housing (DFEH), en lokal myndighet i California som håndterer klager om bo- og arbeidsforhold, melder at svarte arbeidere ha blitt utsatt for rasistiske utsagn og diskriminering.

Det skriver Bloomberg torsdag. Dagen i forveien varslet Tesla selv at søksmålet var et faktum.

«Fiendtlig arbeidsmiljø»

Totalt skal det være snakk om hundrevis av klager om rasediskriminering.

Direktør Kevin Fish i DFEH skriver blant annet:

- Det er funnet bevis på at fabrikken i Fremont er en rasedelt arbeidsplass hvor svarte ansatte utsettes for rasistiske utsagn og diskrimineres i arbeidssammenheng, lønn og forfremmelse, noe som skaper et fiendtlig arbeidsmiljø.

  • Har du sett denne?
For å lure Teslas autopilot henges det motvekter på rattet. Vis mer

- Undersøker alle klager

I sin pressemelding omtaler Tesla søksmålet som «villedende». De hevder søksmålet tar for seg forhold fra perioden 2015 til 2019.

Selskapet skriver at de vil be retten «sette saken på pause og ta andre grep for å sikre at fakta og bevis blir hørt».

– Å angripe et selskap som Tesla, som har gjort så mye for California, burde ikke være målet for et offentlig byrå med påtalemyndighet, heter det.

Videre skriver Tesla at de sterkt motsetter seg alle former for diskriminering og trakassering.

De trekker også frem at de har en egen gruppe som undersøker alle klager, og at de er for mangfold, rettferdighet og inkludering.

Flere søksmål

Dette er imidlertid ikke første gang teknologigiganten får rettet sterke beskyldninger mot seg.

Tesla, som eies av verdens rikeste mann, Elon Musk, har mottatt flere søksmål de siste månedene som følge av diskriminering i California.

Forrige gang var i desember, da seks kvinner saksøkte selskapet for en påstått kultur for seksuell trakassering på arbeidsplassen.

I oktober ble en svart ansatt tilkjent nær 137 millioner dollar i erstatning. Han sa han ble utsatt for rasistiske uttalelser daglig i 2015 og 2016, fram til han sluttet.

Tesla har anket dommen og nekter for enhver kjennskap til hendelsene mannen hevder fant sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.