Snørydding:

Tesla som brøytebil

Denne karen har montert brøyteskjær på Teslaen sin.

BRØYTESKJÆR: Denne Tesla-eieren har montert brøyteskjær bak på sin Model Y. Foto: teslaplowing.com
BRØYTESKJÆR: Denne Tesla-eieren har montert brøyteskjær bak på sin Model Y. Foto: teslaplowing.com Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Steve Sasmans er opptatt av ulike metoder for å tjene penger på bilen han eier. Bildeling er han i gang med, men snørydding er en ny aktivitet han har satt i gang.

Insideevs.com skrev først om saken, og kan fortelle at Sasman har laget en egen nettside der han tilbyr snømåking til huseiere i området. Han bor i den Amerikanske byen Flagstaff, og der kommer det snø fra tid til annen. Hans beste salgsargument er lydløs og utslippsfri snømåking.

Hengerfeste

Før du begynner å google brøyteskjær til din egen bil er det imidlertid et par ting du må sjekke først:

Plogen er montert på et 2" firkantfeste, som også er feste for slepekrok. Et slikt feste kan også fås som ekstrautstyr til Tesla Y i USA. Dette er en amerikansk standard, og leveres normalt ikke på norske biler. De er utstyrt med hengerfeste etter Europeisk standard.

Garanti

Om du skulle finne en løsning for å feste redskapen, kan det være lurt å lese bilens garantivilkår før du lover deg bort til hele nabolaget.

Tesla for eksempel har dekket seg godt når det gjelder slike aktiviteter.

- Det finnes mange eksempler på kreativ bruk av bilene våre rundt omkring i verden, sier Even Sandvold Roland. Han er kommunikasjonssjef i Tesla Norge.

- Dette handler om bruk av tredjepartsutstyr som kan utsette bilen for belastning ut over det som ville fulgt av normal bruk. Det kan påvirke garantien, forklarer han.

Kan kjøpes i Norge

Det finnes brøyteskjær du kan få kjøpt i Norge, og de kan henges både bak og foran på bilen. Wee.no tilbyr et skjær med elektrisk heve/senke-funksjon. Ulempen er at dette skjæret også kun er laget for 2" firkantfeste.

Hev og senk: Dette skjæret kan settes foran og bak bilen. Det kan også heves og senkes om det kobles til bilens strømsystem. Foto: Wee.no
Hev og senk: Dette skjæret kan settes foran og bak bilen. Det kan også heves og senkes om det kobles til bilens strømsystem. Foto: Wee.no Vis mer

- Disse smarte oppfinnelsene har ofte amerikansk opprinnelse, kan Geir Leknes fortelle. Han er selger i Wee.no. Da er de også tilpasset den amerikanske standarden for hengerfeste.

Skjæret er også utstyrt med ulike sikkerhetsmekanismer for å skåne bilen om det for eksempel stopper i en fortauskant.

- Selve skjæret er fjærbelastet, pluss at selve konstruksjonen har brytepunkter som gir seg ved stor belastning, sier Leknes til slutt.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.