Ny "all-time high":

Tesla til 1000 dollar

En milepæl er passert for bilprodusenten.

NY REKORD: Tesla har aldri vært mer verdt enn nå, og ble onsdag priset til 1.000 dollar per aksje for første gang. Foto: AP Photo/Jeff Chiu
NY REKORD: Tesla har aldri vært mer verdt enn nå, og ble onsdag priset til 1.000 dollar per aksje for første gang. Foto: AP Photo/Jeff Chiu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): I en tid der corona har satt mesteparten av bilbransjen ut av spill, fabrikker er midlertidig stengt, og verdensøkonomien er under kraftig press, går Tesla motstrøms.

I går kveld norsk tid passerte Tesla-aksjen en slags magisk grense på 1.000 dollar per aksje for første gang, og satte således all-time high.

På det høyeste ble aksjen handlet for 1027,47 dollar per aksje, men dagen endte på 1025,25 dollar - opp 8,97 prosent fra dagen før. Og dette bare kort tid etter at Elon Musk selv twitret at han mente kursen allerede var for høy.

Verdiskapning

Det skal være en melding fra Elon Musk om at det er på tide å sette igang med volumproduksjon av Tesla Semi som skal ha utløst dagens hopp. Dette i tillegg til forventningene rundt satsingen i Kina, fabrikken i Berlin, og utrulling av Model Y i USA, og over nyåret i Europa. Forventninger rundt nyheter om videreutviklede batterier er også en faktor.

Bare hittil i år har verdien økt med 145 prosent. De siste tolv månedene har aksjen gått over 400 prosent.

Ved børsslutt i går kveld var Tesla dermed verdens nest mest verdifulle bilprodusent, med kun Toyota som mer verdifulle. Dette til tross for Teslas forsvinnende lave antall produserte biler årlig, sammenlignet med antallet de store lokomotivene ruller ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.