Mer trøbbel for Tesla

Tesla tilbakekaller 700.000 biler

Feil kan gjøre kjøretøyene mindre trygge.

FOLKETS FAVORITT 2022: Tesla Model Y er ikke rammet av de mange hundre tusen tilbakekallingene til Tesla. Bilen fikk 20 prosent av stemmene til det norske folk er med det en suveren vinner av leser-avstemningen i Årets Bil 2022. Video: Hans Arne Vedlog / Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

(Elbil24): Teknologigiganten Tesla har tilbakekalt rundt 200.000 biler i Kina som følge av feil som kan gjøre kjøretøyene mindre trygge.

Feilen gjelder 55.000 importerte biler og 144.000 biler som er produsert i Kina. Samtlige biler tilbakekalles nå av sikkerhetsmessige årsaker.

20.000 av bilene er av typen Model S, mens resten er Model 3, skriver Inner West Review.

Tesla etablerte en fabrikk i Shanghai i 2019 med tusenvis av ansatte. Kina er verdens største marked for elbiler og om lag hver femte bil som Tesla produserer, selges i Kina.

Trøbbel også i USA

Tilbakekallingen av 200.000 biler i Kina kommer rett etter at det ble kjent at Tesla kaller tilbake nærmere en halv million biler i USA. Dermed er det snakk om rundt 700.000 biler som blir tilbakekalt til sammen i de to markedene. Det har foreløpig ikke kommet informasjon om tilbakekallinger i Europa.

I USA er årsaken at bilenes bagasjerom har problemer som øker risikoen for kollisjoner.

Problemene kan føre til at ryggekameraet på bilene blir deaktivert eller til at døren til bagasjerommet åpner seg uventet.

  • Har du sett denne?
Kjell Opsvik oppdaget lakksakder på sin nye Tesla Model S. Vis mer

Gratis reperasjon

Tesla har foretatt to separate tilbakekallinger av bilene og vil reparere feilen gratis.

Den største tilbakekallingen i USA gjelder mer enn 355.000 eksemplarer av Model 3, mens den andre gjelder nesten 120.000 biler av Model S.

Tesla sier de ikke kjenner til at noen biler har kollidert på grunn av problemene, men tar nå grep for å hindre ulykker.

FOLKEPRIS: Tesla Model 3 ble Norges mest registrerte bil i 2021. Foto: Fred Magne Skillebæk
FOLKEPRIS: Tesla Model 3 ble Norges mest registrerte bil i 2021. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Falsk nødbremsing

I begynnelsen av november ble det kjent at Tesla trekker tilbake selvkjøringssystemet Full Self Driving (FSD) for hele 12.000 biler solgt siden 2017.

Det opplyser den amerikanske trafikksikkerhetsetaten (NHTSA), ifølge Reuters.

Elon Musks selskap oppdaget en feil i sine systemer som gjør at enkelte biler kan stoppe opp av seg selv.

En feil i kommunikasjonssystemet kan gjøre at kollisjonsvarslet slår seg på uten grunn. Interne dokumenter tyder på at Tesla allerede dagen etter sin nyeste oppdatering begynte å få tilbakemeldinger fra bileiere om falsk nødbremsing.

Til tross for trøbbel og tilbakekallinger, viser Tesla stadig muskler på salgslistene. I Norge ble Tesla Model 3 den mest solgte modellen i 2021. Samtidig ble Tesla årets mest solgte bilmerke.

Også på verdensbasis dominerer Tesla stort. I en analyse gjennomført av Uswitch er Tesla den mestselgende elbilprodusenten i 24 av 61 utvalgte land.

Videre er Model 3 den elbilen som selger best i flest land. Teslas rimeligste bil er faktisk mestselgende elbil i fire flere land enn i 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.