Tesla tilbakekaller biler i USA

Elbilprodusenten Tesla kaller tilbake 134.000 biler i USA på grunn av mulige problemer med informasjonsskjermen.

Problemene som fører til tilbakekallingen, kan ramme Model S og Model X produsert før mars 2018. Illustrasjonsfoto: Tore Meek/NTB
Problemene som fører til tilbakekallingen, kan ramme Model S og Model X produsert før mars 2018. Illustrasjonsfoto: Tore Meek/NTB Vis mer

USAs trafikksikkerhetsmyndighet NHTSA oppdaget problemer med berøringsskjermen, som de mener kan øke risikoen for en ulykke. Blant annet kan sjåføren miste tilgang til ryggekameraet, og blinklys, avfrosting og fjerning av dugg fra rutene kan bli hindret, «noe som kan begrense sikten i dårlig vær», skriver NHTSA.

Tesla avviste først myndighetenes forespørsel om å kalle tilbake bilene, men har gått med på dette etter at NHTSA gjorde seg klar til å ta saken til retten, skriver nyhetsbyrået AP.

De har foreløpig konkludert med at Tesla Model S og Model X produsert før mars 2018 kan være utsatt for dette problemet.

Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge opplyser til NTB at europeiske kunder vil få mer informasjon om saken senere i uken.

(©NTB)

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.