Tesla topper i Europa

Tesla tok første og tredjeplass i Europa

Tesla Model 3 inntok førsteplassen på registreringslistene i Europa i mars. Model Y var ikke langt bak.

SJEKKER KVALITETEN: Ruster Tesla Model 3 mer enn andre biler? Se hva vi fant da vi plukket bilen fra hverandre. Video: Øyvind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Det europeiske bilmarkedet er i sterk endring, noe som blir svært tydelig når man studerer utviklingen på registreringsstatistikken. Oftere og oftere havner elbiler høyt på lista, og i mars lå Tesla Model 3 helt på topp.

To på topp tre

I løpet av måneden ble modellen registrert i 23.013 eksemplarer, knapt 2000 flere eksemplarer enn Peugeot 208, som var nummer to på lista, ifølge analyseselskapet Jato Dynamics.

Og hakk i hæl, på tredjeplass, fulgte Tesla Model Y med 18.968 eksemplarer.

Nå er det viktig å legge til at Tesla-er så langt har kommet kvartalsvis på lasteskip i store kvanta, og er knapt synlige på registreringsstatistikken i april. Dette vil det sannsynligvis bli en endring på når produksjonen går for fullt ved Teslas produksjonsanlegg i Berlin.

Samtidig sliter europeisk bilindustri med å få levert nok biler til markedet, spesielt i kjølvannet av krigen i Ukraina.

STORE ANTALL: Hver tredje måned kommer store partier av Tesla Model 3 og Model Y på lasteskip fra Kina og USA. Foto: Tesla
STORE ANTALL: Hver tredje måned kommer store partier av Tesla Model 3 og Model Y på lasteskip fra Kina og USA. Foto: Tesla Vis mer

Vedvarende trend

Likevel er trenden udiskutabel når man ser den over tid: Biler som går på rent fossilt drivstoff, særlig diesel, er i kraftig tilbakegang i Europa, og elektriske og elektrifiserte biler er i kraftig vekst:

Tesla tok første og tredjeplass i Europa

Totalt ble det registrert i overkant av 1,1 millioner biler i de 27 europeiske markedene som inngår i analysen. Det er 19 prosent færre enn for ett år siden, og 37 prosent færre enn i 2019, som altså var før pandemien.

21,9 prosent av de nyregistrerte bilene var enten ladbare hybrider eller batterielektriske, sistnevnte utgjorde 8,3 prosent. Det er med andre ord fortsatt langt opp til Norge, der andelen elbiler har ligget på helt opp mot 85 prosent de siste månedene.

Helt andre biler

Det er samtidig interessant å se at el-utgaven av Fiat 500 var den tredje mest registrerte elbilen i Europa i mars, og at billig-modellen Dacia Spring - som blant annet har blitt totalslaktet for dårlig sikkerhet, landet på niende plass. Begge er småbiler, som har en helt annen standing i andre europeiske land, enn Norge.

Tesla tok første og tredjeplass i Europa

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.