Cybertruck utsatt

Tesla utsetter Cybertruck - igjen

Tusenvis av nordmenn må smøre seg med enda mer tålmodighet.

Illustrasjon: Tesla
Illustrasjon: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Da Elon Musk og Tesla viste fram sin Cybertruck pickup i november 2019, reagerte publikum med alt fra sjokk til vill begeistring. Noen trodde også at det hele var en spøk.

Mange avskrev nemlig bilen med det futuristiske og kantete designet som en gimmick som aldri ville nå produksjonslinja, men Musk bedyret at bilen skulle gå i produksjon og bli leveringsklar i 2021.

Og til tross for kritikken, bilen fikk raskt mange tilhengere, og Tesla bekreftet i mai i år at over én million kunder har reservert bilen, de fleste i USA - men også her hjemme kunne mange tenke seg et eksemplar. Allerede for ett år siden kunne vi rapportere om at bilen var blitt reservert av over 6.000 nordmenn.

Forsinket - igjen

I august kom imidlertid beskjeden om at bilen ikke ville komme i produksjon før i 2022. Nå har nettopp Elon Musk annonsert i et møte med aksjonærene, at bilen ikke går i volumproduksjon før i 2023.

Tesla håper imidlertid å kunne produsere et beskjedent antall biler i 2022, men på grunn av den pågående chip-mangelen i markedet vil det ifølge selskapet ikke være mulig å starte volumproduksjon før det påfølgende året. Fabrikken i Austin, Texas som skal bygge bilen, er fortsatt ikke er ferdig og operativ, noe som gjør situasjonen enda vanskeligere.

Utsettelsen gjelder også en annen Tesla-nyhet, sportsbilen Roadster, som heller ikke vil komme i produksjon før 2023.

Dersom du reserverer et eksemplar via Teslas norske nettbutikk nå, får du fortsatt følgende beskjed:

«Du vil kunne fullføre konfigurasjonen etter hvert som produksjonen nærmer seg sent i 2022.»

Vi vet imidlertid allerede at det amerikanske markedet vil bli prioritert, noe som gjør at norske kunder må belage seg på å vente enda lenger.

Neppe samme bil i Europa

Det har dessuten vært usikkerhet om den svære, kantete og harde bilen kom til å passere EUs strenge regelverk for typegodkjenning, som blant annet setter krav til myke soner som kommer fotgjengere og syklister til gode ved eventuelle sammenstøt.

Det er derfor sannsynlig at det vil komme en egen, mindre versjon for det europeiske markedet, noe vi har skrevet om tidligere.

Elbil24s redaksjonssjef Fred Magne Skillebæk tror dette vil ta tid.

- Nå dreier det meste seg om å få ut Model Y, deretter Cybertruck for det amerikanske markedet. De har også en Semi som skal ut, i tillegg til nye Roadster. Jeg tror personlig ikke en mindre pickup er klar for Norge før tidligst 2024, men det blir ren gjetting, sier Skillebæk.

Reservasjonen koster imidlertid kun 1000 kroner, og Tesla understreker at beløpet vil være fullt refunderbart.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.