Varsler ny oppdatering:

Teslas biler får lenger rekkevidde

En trådløs oppdatering skal øke rekkevidda på "alle" Teslas modeller, sier Tesla-sjef Elon Musk.

OPPGRADERER: Tesla oppdaterer programvaren, som igjen vil gi økt rekkevidde, ifølge selskapet. Foto: Tesla
OPPGRADERER: Tesla oppdaterer programvaren, som igjen vil gi økt rekkevidde, ifølge selskapet. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): En ny programvareoppdatering fra Tesla skal gi bilene lenger rekkevidde og økt motorytelse. Ifølge Tesla-sjef Elon Musk skal den komme allerede før jul.

Økt motorytelse

Det er det amerikanske nettstedet Electrek som omtaler saken, og skriver at oppdateringen, ifølge Tesla skal komme de nærmeste ukene.

Det var under en konferansesamtale om med analytikere om Teslas resultater for tredje kvartal, at Tesla-sjef Elon Musk annonserte nyheten.

– Jeg glemte å nevne at vi også forventer en trådløs oppdatering som vil forbedre ytelsen i Tesla Model S, X og 3.

Ifølge Musk skal de første få denne forbedringen i løpet av de neste ukene.

– Forbedringen vil være på rundt fem prosent, og det er på grunn av en forbedret programvare.

Motor-forbedring

Tesla har tidligere strupet batterikapasiteten på flere bilene sine med 85kWh batteristørrelse. Også dette ble gjort via trådløse oppdateringer, og årsaken var den gangen for å beskytte batterilevetida, ifølge dem selv.

Den varslede oppdateringen denne gangen er imidlertid ikke en opplåsing av batterikapasitet, ifølge Tesla.

Teknologisjef i Tesla, Drew Baglino, forklarte at de har funnet en måte å optimalisere motorstyringen på, som skal resultere i en forbedring på inntil fem prosent for Model 3-biler, og 3 prosent for Model S og X.

SJEF: Tesla sjef Elon Musk lover lenger rekkevidde i bilene. Foto: NTB Scanpix
SJEF: Tesla sjef Elon Musk lover lenger rekkevidde i bilene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg hevdet Musk at oppdateringen også vil forbedre rekkevidda, enpedal-kjøringen, ladehastigheten på de såkalte Superchargerne, komforten og kjøreopplevelsen.

Hvilke versjoner?

Det ble ikke spesifisert hvilke versjoner av bilene som vil få denne forbedringen, og det er usikkert om eldre versjoner av S og X vil kunne få sin motorytelse oppgradert. Ifølge Electrek vil det trolig være mest aktuelt for de nyere versjonen av Model S og X, som har tilsvarende systemer som Model 3.

For Model 3 kommer denne økte motorytelsen på toppen av en forlenget rekkevidde disse bilene fikk tidligere i år. Også denne kom gjennom en trådløs programvareoppdatering, som ble kjørt ut i mars.

Denne skulle gi eiere med biler av Long Range-versjonen en forlenget rekkevidde på inntil 23 kilometer.

Det var imidlertid ikke alle Model 3-eiere som følte at de fikk det de ble lovet, og det gjenstår å se hvor mye eiere vil merke til oppdateringen denne gangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.