Elbil-salget

Tidenes sluttspurt: Blir det ny rekord?

Bilbransjen jobber på spreng for å få registrert flest mulig elbiler før nyttår. Slik er ståa akkurat nå!

PÅ TOPP: Tesla Model Y leder soleklart på registreringsstatistikken for 2023. Bilen kom på markedet i fjor og rakk å bli «Folkets Favoritt» i fjorårets Årets Bil-kåring her på Elbil24/Dinside/Dagbladet. Video: Hans Arne Vedlog / Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Fra første nyttårsdag venter både elbilmoms og vektavgift, og mange av de mest populære elbilene på markedet kommer til å bli betydelig dyrere.

Derfor er både importører, forhandlere og ikke minst bilkjøperne svært interessert i å få flest mulig biler registrert før vi skriver 1. januar.

Blir det rekord?

Den 19.12 kl 11 var det registrert 12.636 elbiler i Norge så langt i desember. Til sammenligning ble det registrert totalt 17.355 elbiler i november, som var en rekordmåned ifølge Elbilstatistikk.no.

Det betyr at det må registreres rundt 5000 biler på de resterende dagene denne måneden, dersom det skal bli ny «all time high».

Det høres kanskje mye ut, men med tanke på at det allerede er registrert nærmere 500 elbiler i dag alene, og det fortsatt er 8-9 hverdager igjen av året, er det absolutt mulig.

Fullstendig Model Y-dominans

På topp i desember ligger Tesla Model Y, med 2849 registreringer, nesten tre ganger så mange som Volkswagen ID.4 på andreplass.

Ellers er det få overraskelser på topp 10, det måtte eventuelt være at Audi e-tron fortsatt registreres i rikt monn. Så langt i desember ligger den på tredjeplass på registreringslista, men her kan fortsatt mye skje de neste dagene - for på de neste plassene er det tett.

Vi merker oss også at Tesla Model 3 ikke lenger figurer på topp 10. Faktisk må vi helt ned på 32. plass for å finne den tidligere toppselgeren denne måneden. Den er heller ikke inne på topp 10 for året sett under ett.

Her er ståa kl 11 den 19. desember:

Registreringsstatistikk pr 19. desember*

Plass Modell Antall registreringer
1Tesla Model Y2849
2VW ID.4966
3Audi e-tron531
4Polestar 2506
5Hyundai Ioniq 5498
6Skoda Enyaq492
7BMW iX491
8BMW i4457
9Volvo XC40444
10Audi Q4 e-tron372

* Tallene er foreløpige og hentet fra elbilstatistikk.no. Det kan forekomme avvik fra de offisielle tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikk (OFV).

Få også med deg denne saken:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.