Tesla må betale milliard-erstatning

Tidligere Tesla-ansatt får 1,2 milliarder kroner

Ble utsatt for rasisme på arbeidsplassen.

Elon Musk og Tesla må ut med 137 millioner dollar i erstatning etter at en tidligere ansatt tok selskapet til retten for rasisme. Foto: Shannon Stapleton//Reuters/File Photo
Elon Musk og Tesla må ut med 137 millioner dollar i erstatning etter at en tidligere ansatt tok selskapet til retten for rasisme. Foto: Shannon Stapleton//Reuters/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Elon Musk og Tesla må ut med 137 millioner dollar - om lag 1,2 milliarder norske kroner - i erstatning til sin tidligere ansatt Owen Diaz. Det skriver CNBC.

Diaz ble utsatt for rasisme da han jobbet for selskapet og tok saken til retten. Der fortalte Diaz, som ble innleid gjennom et bemanningsbyrå i 2015, at han og andre svarte kolleger fikk slengt nedsettende bemerkninger etter seg.

Kollegene hans skal blant annet ha bedt ham «dra tilbake til Afrika» og tegnet rasistisk grafitti på toalettene. Noen la også en rasistisk tegning på plassen hans.

Tesla-ansatte må signere en avtale om «obligatorisk megling» når de begynner i selskapet, nettopp for å unngå offentlig skittentøyvask. Derfor er det sjelden at saker som denne havner i retten.

Diaz hadde imidlertid ikke undertegnet og kunne med det trekke sin tidligere arbeidsgiver for retten.

Teslas nederlag i retten reiser spørsmål om bruken av kontrakten som krever «obligatorisk megling» på arbeidsplassen. Flere mener den er ødeleggende for de ansatte og kulturen på arbeidsplassen.

Tesla hevder de ikke er det samme selskapet som for fem år siden, da Diaz jobbet der. En rekke endringer siden den gang skal hindre at liknende saker oppstår i fremtiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.