Styretrøbbel for Tesla

Tilbakekaller over 20.000 Tesla Model Y

Usikkert om norske kunder rammes.

FOLKETS FAVORITT 2022: Tesla Model Y ble en suveren vinner av leser-avstemningen i Årets Bil 2022. Men nå har Tesla møtt på problemer. Video: Hans Arne Vedlog / Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Tesla tilbakekaller 21.599 eksemplarer av Model Y produsert i Kina. Det skriver nettstedet Electrek. Bilene det gjelder er produsert ved Teslas fabrikk i Shanghai og årsaken er trøbbel med styrken på styrespindelen.

Styrespindelen er en plate som sitter plass i selve styremekanismen på bilen og som sørger for å holde hjulene på plass.

Frykten er at styrespindelen skal bøye seg og brekke og på den måten ødelegge for førerens kontroll over bilen.

Hittil er det solgt over 6300 Model Y i Norge. Disse bilene er produsert ved den nevnte fabrikken i Shanghai, men det er foreløpig uklart om norske kunder er rammet av feilen.

- Vi har ingen kommentar til dette nå, men vi vil komme tilbake til dere så fort vi har noe å melde, sier en talsperson i Tesla til Elbil24.

Bedt om å oppsøke service

I Kina har eiere av Model Y blitt oppfordret til å kjøre forsiktig og oppsøke service så fort som mulig. Kinas Administrasjon for markedsregulering (SAMR) omtaler Tesla-feilen som en sikkerhetstrussel.

- På grunn av omstendigheter hos underleverandøren, er det noen kjøretøy omfattet av denne tilbakekallingen som ikke møter kravene for styrke på fremre og bakre styrespindel.

- Styrespindelen kan bøye seg eller brekke ved ekstrem belastning, noe som påvirker kontrollen over kjøretøyet, kan øke risikoen for kollisjoner og er en sikkerhetstrussel, heter det i en uttalelse fra SAMR.

De har nå pålagt Tesla å se på bilene. Som del av tilbakekallingen vil bilene bli inspisert og eventuelle deler som ikke er gode nok vil bli byttet ut gratis.

Folkets favoritt

Tesla Model Y gikk til topps på salgslistene i Norge i august da slusene endelig ble åpnet og fulgte opp med nok en førsteplass måneden etter.

Det stoppet riktignok opp i oktober, men i November var Model Y nok en gang Norges mest solgte elbil.

Til tross for at bilen bare har vært på veiene i Norge i drøye fire måneder, har den altså gått til topps på salgslistene i tre av dem - og gjort et solid inntrykk på norske bilister.

Nylig gikk Model Y til topps som Folkets Favoritt i Årets Bil-kåringen til Elbil24, Dagbladet og Dinside. Med nesten 20 prosent av de totalt 30.637 stemmene kunne Tesla slippe jubelen løs for sin Model Y:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.