Polestar 2:

Tilbakekaller tusenvis av biler

.. og det fordelt på tre forskjellige tilbakekallingskampanjer samtidig.

Tilbakekaller tusenvis av biler
Publisert
Sist oppdatert

Lurer du på hvor mye det koster å lade elbilen hjemme? Sjekk pris på din elbil i vår ladekalkulator her

(Elbil24:) Polstar 2 har vært en lenge etterlengtet modell, og de første kundene har fått sine biler. Bilen krabbet høyt opp på registreringsstatistikken i september, og hittil i oktober ligger den på en foreløpig syvende plass. Samlet er det registrert 1800 biler. Men det skal tydeligvis ikke være problemfritt å lansere ny bil, og spesielt ikke elbil.

Nå melder selskapet om ytterligere tilbakekallingskampanjer, rett etter at de allerede har satt i gang sin første.

Uten ild og røyk

Som Elbil24 meldte tidligere denne måneden, var det en hendelse med et eksemplar som først ble rapportert som brann. Dette viste seg å ikke være tilfelle, men at det var snakk om kjølevæske som hadde lekket og kommet i kontakt med varme komponenter. Dette medførte til mye damp, men ikke ild og røyk.

Nå skal 3.150 berørte biler kalles tilbake for bytte av en del som har med nettopp HVCH-enheten å gjøre (High Voltage Coolant Heater).

Dette er en enhet som varmer opp væske som transporteres rundt i rør for å varme opp både kabin og selve driftsbatteriet.

Disse delene skal være såpass enkle å skifte at det skal holde med et enkelt verkstedbesøk. Kunder vil i så måte bli kontaktet per e-post fra og med mandag 2. november for å få informasjon om utfordringene, løsningene, og veien videre.

I tillegg til dette skal Polestar også kalle tilbake 4.586 biler som følge av en inverter. Dette er så godt som alle bilene de har produsert.

Inverteren er bindeleddet mellom batteriet og motorene, blant annet.

Ikke de første

Som om ikke dette var nok, så er det allerede en kampanje på gang der bilene skal inn og oppgraderes til å kunne bli mottagelige for såkalt OTA-oppdateringer (Over The Air). Denne gjør at man senere kan oppdatere programvaren i bilene trådløst, men først må man altså inn og gjøre en fysisk oppdatering.

Polestar melder at denne naturligvis vil koordineres samtidig som de øvrige oppdateringene.

Som en følge av funnene, og løsningene, vil det etter alt å dømme bli forsinkelse i utlevering av nye biler, melder selskapet, som sikkert gjør unna allerede leverte kundebiler først, før de igjen setter igang med full utlevering av nye biler.

Selv om Polestar er et nytt merke, så er de ikke nybegynnere. Merket er som kjent en avlegger av Volvo, og har de samme eierne i form av kinesiske Geely. At de nå må tilbakekalle mesteparten av bilene de har produsert er naturligvis et skår i gleden.

For Volvo er helt sikkert dette en fordel, ettersom de ikke har begynt å levere sin versjon av samme bil – Volvo XC40 T8 Recharge.

De har nå mulighet for å oppdatere bilene før kundeleveransene starter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.