Nissan Ariya

Tilbakekalles: kan kutte dreiemomentet

Rundt 2000 norske biler må inn for oppdatering.

Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): 9813 eksemplarer av Nissan Ariya som er produsert mellom 17. juni 2022 og 19. mai 2023 tilbakekalles nå på grunn av defekt inverterprogramvare som kan føre til at kjøretøyet mister motorkraft og uventet kan slå seg av.

Nissans norske avdeling opplyser til Elbil24 at tilbakekallingen omfatter rundt 2000 biler på norske veier, eller da rundt 80 prosent av Ariya-eksemplarene som er registrert her til lands.

På de berørte bilene er det potensiale for at ledende spon fra motorens slepering kan kortslutte de to sleperingene. Da oppdager inverteren en overstrøm og kutter motorens dreiemoment, altså der bilen mister krefter, melder Electrek.

Når dette skjer, kan bilen uventet slå seg av med en melding på dashboardet: «EV system off». Bilen virker riktignok som før om man slår den av og på, men det kan selvsagt være ubehagelig å oppleve i fart.

– Det er liten sjanse for at kunden vil oppleve problemet (redusert dreiemoment), men vi ønsker selvfølgelig å kalle inn alle og sørge for en utbedring i form at softwareoppdatering. Det er beregnet å ta rundt en time og gjøres selvfølgelig uten kostnad for kunden, og forhandler vil finne løsninger for å gjøre dette så smidig som mulig mht tidsbruk og finne egnet tidspunkt for kunden, skriver kommunikasjonsdirektør Marina Maneas Bakkum i en e-post til Elbil24.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.