BMW i4, i7 og iX

Tilbakekalles: kan plutselig miste kreftene

Trøbbel for tre BMW-modeller.

KAN MISTE KREFTENE: Drøye 5.000 norsksolgte i4, i7 og iX (bildet) må nå oppdateres. Mange av dem har ikke blitt utlevert ennå. Foto: Fred Magne Skillebæk
KAN MISTE KREFTENE: Drøye 5.000 norsksolgte i4, i7 og iX (bildet) må nå oppdateres. Mange av dem har ikke blitt utlevert ennå. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): – Vi startet utbedringen av mulig berørte norske biler i desember, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge til Elbil24.

En feil i programvaren som styrer fremdriftsbatteriet i bilene kan nemlig gjøre at de i enkelte situasjoner kan stoppe energiforsyningen fullstendig, melder InsideEVs. Dette kan skje mens man kjører, som da innbærer en økt risiko for trafikkuhell.

Elbil24 beklager at vi først brukte tittelen «Kan bråstoppe» i denne saken. Når strømmen fra batteriet kuttes vil ikke bilen bråstoppe, men vil fortsette å rulle frem til man bremser/stopper selv.

Bilene det gjelder er i4 (produsert mars 2021-oktober 2022), i7 (februar 2022-oktober 2022) og iX (februar 2021-oktober 2022).

Blir advart

Nettstedet melder om at man blir advart med en feilmelding i instrumentpanelet rett før det skjer, og at en omstart av bilen fikser problemet – inntil videre.

Ifølge BMW har de funnet fem amerikanske biler som har opplevd dette problemet, og at det kan se ut til at problemet oppstår oftere jo eldre bilen der. Selskapet har ikke sett noen skader eller dødsfall knyttet til disse hendelsene.

KINOSAL: Undeholdning i bil blir aldri det samme. Bli med på test av kinoen i BMW i7! Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

I USA er det snakk om rundt 16.000 biler i disse tre modellseriene som blir tilbakekalt, der eierne innen 10. februar vil bli bedt om å avtale en service for å få oppgradert programvaren i bilene.

5000 norske biler

BMW Group Norge har regnet seg frem til feilen rammer 5249 norske biler, men at en stor andel av disse bilene fortsatt ikke er levert ut til kundene, som følge av de store ankomstene med biler rett før jul. Disse vil bli utbedret før de leveres ut.

– For de bilene som allerede er på veien, vil de bli kalt inn til en oppdatering som en vanlig teknisk aksjon, avslutter Tegneby.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.