Elmoped og elmotorsykkel:

Tilbyr deg inntil 25.000 kroner om du kjøper elmoped eller elmotorsykkel

Regjeringen og Enova går sammen - lover deg støtte på på mange tusen kroner ved kjøp av elektrisk variant.

Kjøper du deg elmotorsykkel nå, vil Enova og regjeringen betale inntil 25.000 av regningen din. Her ser du en elektrisk motorsykkel av typen Zero DSR. Foto: Jamieson Pothecary.
Kjøper du deg elmotorsykkel nå, vil Enova og regjeringen betale inntil 25.000 av regningen din. Her ser du en elektrisk motorsykkel av typen Zero DSR. Foto: Jamieson Pothecary. Vis mer
Publisert

(Elbil24): Regjeringen og Enova har lansert en støtteordning for elektriske mopeder og motorsykler. Dermed kan du få inntil 25.000 kroner, skriver Enova i en pressemelding.

I en pressemeldingen opplyses det at man får 15.000 kroner i støtte til lett elmotorsykkel og 25.000 kroner til tung elmotorsykkel.

Skaffer man seg elmoped, kan man få inntil 3.500 kroner.

  • Har du sett denne?
Bilprodusentene ga barna kjøreopplæring. Deretter lot de dem konkurrere i kjøreferdigheter med egne foreldre. Vis mer

Gjelder kun nye kjøretøy

Kjøretøyet må være førstegangsregistrert i kjøretøysregisteret. Det betyr at man ikke kan få støtte til kjøp av et brukt kjøretøy.

Den nye støtteordningen skal bidra med å kutte utslipp gjennom å elektrifisere transportsektoren.

- Vi er allerede et foregangsland når det gjelder elbiler, og vi bygger nå ladeinfrastruktur over hele landet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

- Dette nye støttetilbudet fra Enova skal gjøre det enklere også for de som ønsker å kjøpe moped eller motorsykkel å velge et utslippsfritt alternativ, sier Barth Eide.

- Ta smarte valg

Ordningen er tidsavgrenset og vil vurderes løpende ut fra markedsstatus og andre rammebetingelser.

Av nysalg på moped og motorsykkel har moped størst utslippsfri markedsandel med 34 prosent i 2021. For lett og tung motorsykkel er markedsandelen kun 4 prosent.

- Enovas mål er ikke å øke det totale salget av moped og motorsykkel, men at de kjøretøyene som selges framover, i størst mulig grad skal være elektriske. Vi vil gjøre det litt enklere å ta smarte klimavalg, sier markedssjef Anna Theodora Barnwell i Enova.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.