Elektriske varebiler:

Toyota satser på el-varebil

Kommer i salg allerede i 2020.

BLIR ELEKTRISKE: Toyota PROACE og nye PROACE City kommer i el-versjoner. Foto: Toyota
BLIR ELEKTRISKE: Toyota PROACE og nye PROACE City kommer i el-versjoner. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Toyota lanserer el-offensiv på varebilfronten.

Første kommer allerede i 2020.

Elektrifiseres

Toyota kunngjorde nylig en ambisiøs vekstplan for lette kommersielle kjøretøy. Nå kommer de også i elektriske versjoner.

Det er modellene PROACE og PROACE CITY som skal elektrifiseres, og de skal være klare for markedet i henholdsvis 2020 og 2021.

Årsaken til satsingen på elektriske kjøretøy er ifølge Toyota, endringer i miljøbevissthet over hele Europa.

– Økende bekymringer for klimaendringer og luftkvalitet fører til at mange europeiske land innfører tiltak for å redusere lokale utslipp, spesielt i store byer. Tiltakene påvirker LCV-kundenes behov og prioriteringer, skriver Toyota i en pressemelding.

Ukjent rekkevidde

Salget av Toyota PROACE CITY starter tidlig i 2020. Den nye modellen er et tilskudd til merkets utvalget av nyttekjøretøy, som per i dag består av PROACE-modellene og pickupen Hilux.

PROACE CITY kommer i to forskjellige lengder – en kort på 4,4 meter og en lang på 4,7 meter. Altså er den hakket mindre enn sin søstermodell PROACE.

Lasterommet rommer 3,3 kubikkmeter på den korte versjonen og 4,3 kubikkmeter for den lange. Lastkapasiteten er ett tonn.

Toyota har foreløpig ikke sagt noe om batterikapasitet og rekkevidde. Men bilen er bygget av PSA-gruppen, som også har varebilene Peugeot Partner Electric og Citroën Berlingo Electric.

Disse er utstyrt med et 22,5 kW batteri og rekkevidde på 170 km (NEDC). Det er grunn til å tro at kapasiteten vil bli den samme for PROACE-modellene.

«Gratispassasjer» i bommen

Hovedkonkurrent i nyttekjøretøysegmentet vil trolig bli Nissans E NV200, med

For folk uten varebilbehov, kan likevel Toyota føye seg inn i et fristende utvalg.

Regjeringen har nemlig bestemt at lette varebiler igjen skal få kjøre gratis gjennom bommen fra og med mars 2020, og de påfølgende tre åra. I første omgang.

Det kan gjøre at flere ser på lette varebiler som et godt alternativ for pendling ut av store byer med bomringer. Avgiftsfritaket forutsetter imidlertid at varebilen er registrert med grønne skilter, altså kan man ikke sette inn ekstra seter.

Det kommer også en 5/7-seter versjon av PROACE CITY, som har fått tilnavnet VERSO. Det er foreløpig usikkert om denne kommer i elektrisk versjon, og denne vil ikke nyte godt av bomfritaket.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.