Toyota vil avduke ny el-SUV 19. april

Har sluppet et bilde som avslører deler av fronten.

EL-SUV: Toyotas første batterielektriske bil avsløres neste mandag. Her er det første bildet av bilen. Kilde: Toyota
EL-SUV: Toyotas første batterielektriske bil avsløres neste mandag. Her er det første bildet av bilen. Kilde: Toyota Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Neste uke går Auto Shanghai av stabelen, og Toyota bekrefter nå at de skal presentere sin første batterielektriske bil under bilutstillingen. Den er basert på den ny e-TNGA-plattformen, som de har utviklet sammen med Subaru.

Første av seks

Den nye plattformen er modulær, og beregnet utelukkende på elektriske kjøretøy. Den skal ifølge Toyota være svært fleksibel, blant annet i forhold til lengde, akselavstand og bruk av drift på to eller fire hjul.

Toyota planlegger seks modeller basert på plattformen, som alle skal lanseres innen 2025. Den første bilen er ventet å være på størrelse med dagens RAV4, men kommer til å få et nytt navn siden den er bygd på en helt ny plattform.

Modellen kommer til å være skreddersydd for det europeiske markedet, lover Toyota, og bilen skal produseres på Toyotas nye dedikerte nullutslippsfabrikk i Japan.

Nylig har også Toyotas premium-merke Lexus vist fram sin første konseptbil basert på plattformen:

Batterisamarbeid

Utover dette er foreløpig få detaljer som er bekreftet. Det gjelder ikke minst batteri og rekkevidde. Det vi vet, er at Toyota har samarbeidet med Panasonic og CATL, de samme produsentene som Tesla jobber sammen med. Toyota sier foreløpig bare at bilen skal ha en batteriteknologi «de kan være stolte av», og så får vi se hva det innebærer i praksis.

Som så mange andre aktører på elbilmarkedet, velger Toyota å gi ut informasjon om bilen stykkevis og delt, og det siste nå er et bilde som avslører enkelte detaljer i fronten (se øverst).

Elbil24 kommer tilbake med fylding informasjon når vi får vite mer. Det skjer i forkant av Auto Shanghai, der det også er ventet mange andre elbilnyheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.