Elbil for bysentrum:

Toyotas nye elbil går 10 mil

Blir blant markedets minste elbiler.

ULTRAKOMPAKT: Toyota lansere liten kompakt toseter for å møte fremtidens bybehov. Foto: Toyota
ULTRAKOMPAKT: Toyota lansere liten kompakt toseter for å møte fremtidens bybehov. Foto: Toyota Vis mer
Publisert

(Elbil24): Tokyo Motor Show er rett rundt hjørnet, og i den forbindelse har Toyota annonsert at de vil vise fram sin splitter nye elbil.

Men hvorvidt det vil være et marked for bilen i Norge gjenstår å se.

Ultrakompakt

Toyotas første elbil, blir av det lille slaget. Selv kaller de bilen ultrakompakt, og det er vanskelig å krangle på det. Med en lengde på 2.490 millimeter, bredde på 1.290 mm og høyde på 1.550 mm, er bilen faktisk hakket mindre enn Smart sine små ForTwo-biler.

Årsaken til den lille størrelsen skal være at den skal passe inn i kompakte bysentrum, som Tokyo. Merket lanserer bilen som en del av det de ser på som neste generasjons mobilitetsløsning, som skal være designet for mobilitet over korte distanser med begrenset påvirkning på miljøet.

– Vi ønsker å lage en mobilitetsløsning som kan støtte oppunder Japans aldrende befolkning, og tilby bevegelsesfrihet til mennesker i alle stadier av livet, sa utviklingssjef i Toyota, Akihiro Yanaka.

Laget for kortere kjøreturer

– Med den ultrakompakte elbilen er vi stolte over å kunne tilby kunder et kjøretøy som ikke bare gir større autonomi, men også krever mindre plass, lager mindre støy og begrenser påvirkningen på miljøet, Sier Yanaka

LITEN: Toyotas nye bil vil være blant de minste elbilene på markedet i 2020. Foto: Toyota
LITEN: Toyotas nye bil vil være blant de minste elbilene på markedet i 2020. Foto: Toyota Vis mer

Den ultrakompakte, elektriske toseteren er designet spesifikt for å møte de daglige mobilitetsbehovene til kunder som foretar jevnlige kjøreturer over kortere distanser, som eldre, de med ferskt førerkort eller forretningsfolk med møter hos lokale kunder, skriver Toyota.

Foreløpig er ikke batteripakken kjent, men produsenten opplyser at den skal ha rundt 100 kilometer rekkevidde, en maksfart på 60 km/t og en ekstremt kort svingradius.

Toyota utforsker også bruksområder for sin kompakte, kortdistanse elbil, utover individuell mobilitet. For eksempel mener de at den er godt egnet til å møte kjørebehovene til kommuner som vil ha miljøvennlige transportalternativ i urbane miljø.

Hittil samarbeider Toyota med rundt 100 partnere, både bedrifter og det offentlige, for å utforske nye transportmodeller som inkluderer elbiler, som den ultrakompakte elbilen, og har pågående diskusjoner med andre.

Kommer i 2020

Bilen skal vises på spesialutstillingen FUTURE EXPO på årets Tokyo Motor Show 24. oktober til 4. november.

Produsenten planlegger å lansere en produksjonsklar versjon i Japan siste del av 2020, og bestillingene er også forventet å åpne neste år.

Da skal de også lansere en fullelektrisk versjon av deres Toyota C-HR, som tidligere meldt.

Hvorvidt bilen noen gang vil komme til Norge, og hva prisen vil ligge på er foreløpig ikke klart.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.