Transportskip med flere tusen biler om bord har sunket i Atlanterhavet

Det utbrente skipet skulle slepes til Azorene, men skadene var for store til at det tålte turen.

SLAGSIDE: Det fullstendig utbrente transporskipet Felicity Ace tålte ikke slepeturen til Azorene, og har nå sunket - med tusenvis av nye biler om bord. Foto: Den portugisiske marinen
SLAGSIDE: Det fullstendig utbrente transporskipet Felicity Ace tålte ikke slepeturen til Azorene, og har nå sunket - med tusenvis av nye biler om bord. Foto: Den portugisiske marinen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Transportskipet «Felicity Ace», som var på vei fra Emden i Tyskland til Danville i Rhode Island i USA med nye biler fra Volkswagen, har sunket 220 nautiske mil utenfor Azorene. Det melder flere medier tirsdag.

Skipet skulle etter planen ankomme USA om morgenen 23. februar, men under overfarten oppstod det brann om bord, som viste seg umulig å slokke. Mannskapet på 22 ble alle evakuert med helikopter.

Fortsetter etter videoen

Ruster Tesla Model 3 mer enn andre biler? Se hva vi fant da vi plukket bilen fra hverandre. Vis mer

Det 200 meter lange skipet var fullastet med biler av merkene Volkswagen, Porsche, Audi, Lamborghini og Bentley. Ifølge The Drive har Volkswagen bekreftet at det skal dreie seg om så mange som 3965 biler. Mange av bilene skal være elbiler, deriblant et antall VW ID.4, men det er usikkert hvor brannen oppstod.

Skipet var i fri drift i flere dager, inntil et bergingsteam tok seg om bord i skipet i forrige uke, og fikk festet skipet til en slepebåt. Målet var å få slept skipet til Azorene, men etter hvert fikk skipet mer og mer slagside, til det til slutt sank - på svært dypt vann.

Selv om brannårsaken ikke er fastslått, har det vært spekulert i at brann i litium-ion-batteriene i de elektriske bilene om bord, har komplisert slokkingsarbediet. Les mer om disse utfordringene i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.