Nissan oppjusterer

Trapper opp elbilsatsingen: Lover 19 nye elbiler innen 2030

Annonserer storsatsing på elbiler de neste årene.

PÅ GLATTA: Bli med når vi tester Nissan Ariya e4orce i Alpene. Video: Elbil24.no Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Høsten 2021 annonserte Nissan at de ville bruke nær 160 milliarder kroner globalt for å utvikle elektriske kjøretøy fram mot 2026. Dermed føyde selskapet seg inn i rekken av store bilprodusenter som først og fremst vil fokusere på utvikling av biler med helelektrisk drivlinje framover.

Oppjusterer

Den gang planla de 15 rene elbiler innen 2030. Nå kommer nyheten om at de oppjusterer dette tallet til 19 rene elbiler.

Totalt er det snakk om 27 elektrifiserte modeller; de øvrige åtte skal være ladbare hybrider.

Nissan har tidligere uttalt at de har et mål om at halvparten av den globale produksjonen skal bestå av elektriske kjøretøy og hybridmodeller i 2030. Nå oppjusteres dette tallet til 55 prosent.

Europa-produksjon

En stor del av produksjonen av biler myntet på det europeiske markedet, skjer ved Nissans fabrikkanlegg i Sunderland. Nissan-toppen Ashwani Gupta har understrekt viktigheten av Sunderland-anlegget for selskapets planer.

- Europa vil ta ledelsen når det gjelder elektrifisering over hele verden for Nissan. I Europa er Sunderland den som vil ta ledelsen mot elektrifisering, sa han på en pressekonferanse i november 2021.

Han sa at fabrikken ikke bare var ledende innen produksjon av elektriske kjøretøy, men også batteriproduksjon. Selskapet vil nå utvide ideen rundt om i verden.

- Bedrifters rolle for å møte samfunnsbehov blir stadig sterkere. Med Nissan Ambition 2030 vil vi drive fram den nye tidsalderen med elektrifisering, fremme teknologier for å redusere karbonavtrykk og søke nye forretningsmuligheter, sa administrerende direktør Makoto Uchida.

98 prosent elektrifisert

Nissan forventer nå at 98 prosent av alle biler fra selskapet som selges i Europa, vil være elektrifiserte (el og ladbar hybrid) allerede i 2026. I hjemlandet Japan, er ambisjonen 58 prosent.

I Norge er Nissan blant annet aktuelle med elbilene Ariya og Leaf, samt Qashqai og X-trail. De to sistnevnte drives av elmotor som lades av en bensinmotor. De siste årene er det Leaf som har utgjort brorparten av salget i Norge.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.