Mercedes-Benz

Turkise lys betyr én ting

I USA skal Mercedes-Benz nå signalisere til omgivelsene at det ikke er føreren som kjører.

Turkise lys betyr én ting
Publisert

(Elbil24): Her i Europa er det kun på svært få, utvalgte strekninger i enkelte land det er lov med autopilot-kjøring, altså der føreren ikke trenger å tenke hverken på å svinge, gasse eller bremse.

I USA er det mer liberalt, og i statene California og Nevada har Mercedes-Benz nå fått tommel opp for at bilen lyser med en annen farge når den kjører av seg selv – i dette tilfellet turkis.

Både bak, foran og på speilene lyser det turkis når sjåføren har aktivert Drive Pilot. Foto: Mercedes-Benz
Både bak, foran og på speilene lyser det turkis når sjåføren har aktivert Drive Pilot. Foto: Mercedes-Benz Vis mer

Både bak, foran og på speilene vil fargen på lyset endre seg til turkis når selvkjøringsfunksjonene aktiveres, for å informere andre trafikanter om at bilen kjører av seg selv. I tillegg vil politiet og andre myndigheter se at bilen kjører på egenhånd, og at det derfor er tillatt for føreren å holde på med noe annet i førersetet.

Markeringslysene skal først integrerer i modeller som er utstyrt med Drive Pilot, som er Mercedes' selvkjøringsfunksjoner på nivå tre; det første med internasjonalt gyldig typegodkjenning ifølge selskapet selv.

Nå håper Mercedes-Benz at andre produsenter følger etter og etablerer turkis som en standardfarge når bilene kjører selv.

– En fremtidig globalt harmonisert regulering for turkise markeringslys for automatisert kjøring vil danne grunnlaget for økt sikkerhet for alle trafikanter og fremme ytterligere tekniske innovasjoner, heter det seg i selskapets pressemelding.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.