Maxus Euniq MPV og e-Deliver 3:

Tusen kinesiske elbiler i Drammen

Og snart ruller de på en vei nær deg.

PÅ NORSK JORD: Maxus har tapetsert Drammen havn med biler. Mange skal rett ut til kunder. Foto: RSA
PÅ NORSK JORD: Maxus har tapetsert Drammen havn med biler. Mange skal rett ut til kunder. Foto: RSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24:) Året 2021 blir et år preget av kinesiske elbiler, spesielt her til lands. Vi har tidligere meldt om de over 40 nye elbilene som kommer, og hele ti nye bilmerker ønsker å slå rot her på berget.

Det høres kanskje mest ut som en fiksjon eller mulig situasjon langt der fremme en gang, men denne uken trillet 1000 elbiler i land i Drammen havn. Alle fra Kina, og kun fra merket Maxus.

Det er den norske importøren RSA Bil AS som har bestilt bilene, som er fordelt på 500 eksemplarer av varebilen Maxus e-Deliver 3, og like mange av syvseteren Maxus Euniq MPV.

Sistnevnte er et kinderegg med en rekkevidde på 356 kilometerer, de nevnte syv setene, og med god plass til bagasje. Bilen kan i tillegg trekke henger og er godkjent for taklast.

Selv om 1.000 biler høres mye ut, er det lite som tyder på at importøren vil brenne inne med dem. Varebilen ble lansert allerede i sommer, og siden den gang er det solgt over 1000 eksemplarer allerede, og av flerbruksbilen er over 400 biler allerede forhåndssolgt.

Men Maxus er som sagt bare et av ti nye merker fra Kina som ankommer Norge. Samlet vil disse ta et stort jafs av bilsalget, og noen eksisterende merker vil bli rystet av kundeflukten.

Mens bilbransjen vil merke den økte konkurransen, vil situasjonen for oss forbrukere bety økt mangfold. For båtene vil fortsette å strømme på.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.