Skoda Enyaq

Tusenvis på venteliste - aner ikke hvordan den ser ut

Nå kan du straks bestille nye Skoda Enyaq.

Elbil24 har prøvekjørt den kommende Skoda Enyaq i kamuflert utgave som prototype. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

(Elbil24:) 1. september er det duket for verdenspremiere på ettertraktede Skoda Enyaq - omtalt som årets mest spennende nykommer.

Samme dag som bilen avdukes i Skodas hovedsete Praha, åpnes det for at bilen kan bestilles her i Norge.

En etterlengtet begivenhet for flere tusen nordmenn som har satt seg på venteliste for å få bilen så raskt som mulig.

– Det er en stor glede å kunne dele at Skoda Enyaq får sin verdenspremiere 1. september. Like gledelig er det at vi samtidig åpner salg, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge, i en pressemelding.

Usett

Interessen har vært enorm for det som blir Skodas første elbil. At lanseringen legges til samme dag som bilmerket fyller 125 år, sier mye om hvilke forventninger som stilles til SUV-en.

- Lanseringen av Enyaq representerer en milepæl for Skoda. At verdenspremieren skjer i forbindelse med 125-årsjubileet, er en tydelig indikator på hvilken betydning denne bilen har, og i hvilken retning Skoda beveger seg. Dette er bare starten på en elektrisk offensiv, sier Meiner.

Offensive har også mange potensielle norske kunder vært. Flere tusen nordmenn står på venteliste - klare for å trekke kortet når bilen lanseres om to uker.

Om de liker det de ser, da. I motsetning til Elbil24 har ikke norske kunder fått se det endelige produktet. Mange har gitt uttrykk for at de er frustrerte over ikke å få se bilen de har ventet på.

Mange trodde bilmessen i Genève skulle bli bli anledningen hvor Skoda viste frem SUV-en, men den ble avlyst. Så skal det sies at Skoda aldri kommuniserte at de ville vise frem Enyaq i Genève.

De siste månedene har de mange interessentene derfor måtte nøye seg med å se kamuflerte utgaver av bilen.

Forsinket

Selv om det kun er 15 dager til man kan legge inn en endelig bestilling på Skodas første elbil, må kundene smøre seg med tålmodighet.

Enyaq skulle opprinnelig bli tilgjengelig i Norge i november, men Skoda Norge bekrefter at de første kundebilene ikke blir å se her til lands før i starten av 2021.

Forhåpentligvis er det verdt ventetiden. Enyaq har tre batteristørrelser og fem motoreffekter å velge mellom og kommer med to drivlinjer: to- eller firehjulsdrift.

Enyaq er basert på den nye MEB-plattformen til Volkswagen. Dette er samme plattform som blant annet VW ID.3 og ID.4 lages på. Plattformen er så lik at også akselavstanden er den samme – 2.765 mm.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.